USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Сподіваюсь, що апеляція буде на користь України: Беленюк про скандал навколо Харлан

Він відзначив, що між керівництвом FIE та Харлан була домовленість про відсутність рукостискання після матчу
Жан Беленюк
Жан Беленюк
Джерело: відкриті джерела

Між українською фехтувальницею Ольгою Харлан та керівництвом Міжнародної федерації фехтування (FIE) була домовленість про відсутність рукостискання після матчу. А тому Україна сподівається, що апеляція буде в нашу користь. Про це в ефірі UWN повідомив олімпійський чемпіон і народний депутат Жан Беленюк.

"В Ольги Харлан, коли вона виграла Олімпійські ігри в Пекіні, була колега по збірній – Олена Хромова. Її батько загинув від російської ракети під час повномасштабного вторгнення Російської Федерації. Як Ольга може тиснути руку представниці РФ, яка фотографується зі своїм хлопцем чи братом у військовій формі? І при цьому як вона буде дивитися українцям у вічі? Як вона буде дивитися Олені у вічі після цього? Звісно, що Ольга як адекватна громадянка України, розуміючи цю ситуацію, не могла на цей крок піти і вона заздалегідь сказала про свою позицію. Міжнародна федерація фехтування запевнила, що вона буде мати змогу не тиснути руку після завершення цього поєдинку, але не дотрималась своїх обіцянок і маємо цей результат, який ми маємо", – розповів Беленюк.

Нині ж олімпійський чемпіон сподівається, що апеляція буде на користь України і наші спортсмени зможуть в повному складі представити нашу державу у командному турнірі.

Нардеп відзначає: засилля представників РФ у різноманітних міжнародних федераціях дійсно велике. Як приклад, він навів прецедент в Міжнародній федерації боксу.

"Зараз утворилася альтернативна федерація, і інші національні федерації починають переходити саме до цієї альтернативної, бачачи ту вакханалію, яка коїться всередині Міжнародної федерації боксу. Тобто там безпосередньо російський олігарх Умар Кремльов, який сидить повністю на російських грошах, фінансується організацією, і він просто неадекватними діями, абсолютно не дослухається до рекомендацій Міжнародного олімпійського комітету з приводу критерій відсторонення представників РФ, які є на контракті зі ЗС своїх країн або публічно підтримували збройну агресію, війну в Україні. Тобто він всіх під прапором безпосередньо Російської Федерації відразу допускає до змагань, і ці боксери виступають. Звісно, що наші спортсмени вирішили не брати участь у таких змаганнях", – пояснює Беленюк. 

Втім, вихід з такої ситуації є – федераціям потрібно працювати на рівні міжнародних федерацій для того, щоб пояснювати поточну ситуацію в Україні і пояснювати, чому українські спортсмени не можуть потиснути руку представникам країни, яка кожен день вбиває їх співгромадян, тероризує населення, додає нардеп.

Разом з тим лідерка збірної України з фехтування Ольга Харлан отримала автоматичну кваліфікацію від Міжнародного олімпійського комітету на Олімпіаду-2024.

Передісторію та всі подробиці скандалу читайте тут.

Теги: спорт
Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді