USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Спецоперація росіян "Майдан-3" досягне своєї кульмінації у березні – травні, – заява Комітету з питань розвідки при президентові України

Спроби розпалювання конфліктів будуть відбуватися як в Україні, так і в інших країнах світу
Пропаганда
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Спецоперація "Майдан-3" досягне своєї кульмінації у березні – травні 2024 року. Протягом найближчих тижнів ворог планує кинути максимум зусиль на розповсюдження деструктивних для світової безпеки наративів. Про це йдеться у заяві Комітету з питань розвідки при президентові України.

Спроби розпалювання конфліктів будуть відбуватися як в Україні, так і в інших країнах світу, де є слова підтримки нашої країни. Мета росіян всередині України – деморалізувати українців та посіяти паніку серед населення.

Яка мета

У планах ворога зірвати українську мобілізацію та поширити дезінформацію про нездатність України здобути перемогу. У повідомленні мовиться, що глобальна міжнародна ціль росіян – зменшити підтримку нашої країни.

Як повідомляв Комітет з питань розвідки при президентові України, у листопаді минулого року в рамках спецоперації "Майдан-3" на поширення антиукраїнських настроїв лише у Телеграмі Росія витратила майже 250 мільйонів доларів. Натомість загальний бюджет операції склав 1,5 мільярда доларів. Це – найдорожча спецоперація російських спецслужб в історії.

Спецоперація "Майдан-3" досягне власної кульмінації у березні – травні 2024 року, протягом найближчих тижнів ворог кине максимум зусиль на розповсюдження деструктивних для світової безпеки наративів і спроб розпалювання конфліктів. Своєї кульмінації цьогорічна спецоперація окупантів має досягти у березні – травні 2024 року.

Протягом найближчих тижнів ворог почне докладати максимум зусиль для того, щоб деструктивні наративи ішли в маси та породжували конфлікти. Росіяни також будуть намагатися організовувати різноманітні протестні акції та дискредитуватимуть процес обміну полоненими.

"За задумом ворога, на першу половину червня ситуацію в нашій державі вдасться розхитати і тоді, скориставшись цим, Україні буде завдано військову поразку на сході, в цьому і є ключова ідея їх операції", – зазначається у повідомленні.

З огляду на вищевказані обставини звертаємося до українського суспільства, до наших міжнародних партнерів та союзників із закликом посилити спільний опір та всеохопні безпекові заходи, особливо в інформаційному просторі, задля ефективної протидії глобальним загрозам та викликам нової світової гібридної війни. Війни, яку проти всього цивілізованого світу сьогодні веде Російська Федерація та її злочинні союзники".

"Майдан-3"

"Майдан-3" – нова російська інформатака, створена першим заступником керівника адміністрації президента Росії Сергієм Кірієнком та одним з авторів проєкту "Новоросія" Владиславом Сурковим, яка повинна тривати протягом листопада – грудня 2023 року.

За даними ЗМІ, кураторами ІПСО виступають директор ФСБ Олександр Бортніков та голова ГРУ Ігор Костюков. Метою ІПСО виступає дестабілізація політичного життя, провокація протестних настроїв та конфліктів в Україні, а також вплив на міжнародну антипутінську коаліцію.

Методика залишається традиційною для російських ІПСО – паніка, зневіра, штучне стравлювання політиків та військових. Однак це наразі найдорожча російська інформаційна спецоперація проти України з 2014 року – її загальний бюджет сягнув півтора мільярда доларів.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський попереджав, що Росія прагне посіяти розкол в українському суспільстві, створюючи хаос усередині країни, та зрештою усунути главу держави.

Читайте також:
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості
Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ