USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Аварія на Південноукраїнській АЕС не підтвердилася

Станція працює у штатному режимі без жодних технічних несправностей
ІПСО
ІПСО
Джерело: Центр протидії дезінформації

Аварія на Південноукраїнській АЕС не підтвердилася. Про це пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Російські телеграм канали поширюють інформацію про те, що аварія силових трансформаторів на Південноукраїнській АЕС спричинила відключення атомних енергоблоків. Таким чином російська ІПСО припускає можливі проблеми з американським ядерним паливом Westinghouse на українських АЕС.

За даними "Енергоатому", АЕС, зокрема Південноукраїнська АЕС, працюють у штатному режимі, радіаційний стан на станції в межах норми, а американське паливо Westinghouse успішно експлуатується.

Що цьому передувало

Директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко розповів, за три дні на Південноукраїнській АЕС згоріли три потужні трансформатори. Через це начебто сталося відключення високовольтних ліній.

Російське ІПСО

Сьогодні російська ІПСО здебільшого спрямована на дезорганізацію українського суспільства, проте основні сили інформаційно-психологічних операцій ворог направляє на світові центри прийняття рішень.

Росія намагається регулярно вчиняти інформаційні атаки для того, щоб роз'єднати українців і посіяти серед населення паніку. Телеграм-канали практично не модеруються, їх практично нереально закрити або пожалітися на пост чи коментар. Тому вони є найбільш великим майданчиком для поширення ворожого ІПСО. 

Читайте також:
Росія поширює в США дезінформацію про президентські перегони, – розвідка Росія поширює в США дезінформацію про президентські перегони, – розвідка
Росія заявляє, що Україна готує підрив дніпровських дамб, щоб звинуватити РФ: В українському МЗС відповіли Росія заявляє, що Україна готує підрив дніпровських дамб, щоб звинуватити РФ: В українському МЗС відповіли
Росія відхрещується від удару по Росія відхрещується від удару по "Охматдиту", вигадуючи різні відмовки, щоб зняти з себе відповідальність, – ISW
У воїнів ЗСУ вилучають органи: РФ вигадала новий фейк У воїнів ЗСУ вилучають органи: РФ вигадала новий фейк