USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Росія готує кампанію "Майдан-3", щоб спровокувати в Україні переворот, – Зеленський

Інформаційна атака буде спрямована на українську владу, зокрема на президента
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський
Джерело: відкриті джерела

Росія прагне посіяти розкол в українському суспільстві, створюючи хаос усередині країни, та зрештою усунути главу держави. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє Bloomberg.

"У нашої розвідки є інформація, яка також надійшла від наших партнерів", – сказав Зеленський, описуючи план дезінформації, відомий як "Майдан-3".

За його словами, "Майдан для Росії – це переворот, тому операція зрозуміла". Зеленський також наголосив, що український уряд ніколи не піде на щось, що нагадує замороження конфлікту. Адже у Києві всі розуміють, чим все це обернеться в майбутньому.

Новини за темою: Російські хакери атакували державні сайти Бельгії після візиту Зеленського, – ЗМІ

Що задумала Росія

"Майдан-3" – нова російська інформатака, створена першим заступником керівника адміністрації президента Росії Сергієм Кірієнком та одним з авторів проєкту "Новоросія" Владиславом Сурковим, яка повинна тривати протягом листопада – грудня 2023 року.

За даними ЗМІ, кураторами ІПСО виступають директор ФСБ Олександр Бортніков та голова ГРУ Ігор Костюков. Метою ІПСО виступає дестабілізація політичного життя, провокація протестних настроїв та конфліктів в Україні, а також вплив на міжнародну антипутінську коаліцію.

Методика залишається традиційною для російських ІПСО – паніка, зневіра, штучне стравлювання політиків та військових. Однак це наразі найдорожча російська інформаційна спецоперація проти України з 2014 року – її загальний бюджет сягнув півтора мільярда доларів.

Нагадаємо, нещодавно окупанти запустили нову хвилю дезінформації у соцмережі ТікТок. На цей раз акцент робиться на тому, що в Україні начебто мобілізують лише "простих" українців. Пропагандисти знову розповідають, що абстрактна "влада" хоче воювати до останнього українця. І що на фронті лише "простий народ".

Крім цього, останнім часом росіяни почали частіше поширювати у мережі відеодіпфейки. Це ролики, створені нейромережами. Для таких відео окупанти найчастіше використовують представників влади чи військового командування, які нібито закликають українців битися між собою.

Читайте також:
Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди