USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Виробництво боєприпасів у РФ протягом року, імовірно, досягне піку через обмеженість виробничих потужностей, - британська розвідка

Переважно у Росії ремонтують військову техніку, а не випускають нову
Розбита техніка росіян
Джерело: відкриті джерела

Російська оборонна промисловість, яка значно наростила обсяг виробництва у 2023 році, хоча й не здатна повністю задовольнити потреби російських операцій проти України, майже напевно може забезпечити матеріальну перевагу над Україною у 2024 році. Про це йдеться в огляді Міноборони Великої Британії.

"Російська оборонна промисловість значно збільшила обсяги виробництва у 2023 році. Цього було досягнуто за рахунок збільшення робочої сили приблизно до 3,5 мільйона осіб, збільшення кількості робочих змін і розширення існуючих виробничих ліній, а також за рахунок повернення в експлуатацію виробничих потужностей, що простоювали", – кажуть у відомстві.

Водночас фахівці британської розвідки звертають увагу на те, що значна частина нарощування виробництва припадає "на реконструкцію та модернізацію наявних запасів, а не на нове виробництво". Зазначається, що переважна більшість основних бойових танків, вироблених у 2023 році, складалася з відремонтованих машин.

"Виробництво артилерійських боєприпасів різко зросло у 2023 році і, ймовірно, ще більше збільшиться у 2024 році. Однак пік виробництва боєприпасів, найімовірніше, припаде на наступні 12 місяців через обмеженість виробничих потужностей", – додають в Міноборони Великої Британії.

Також там уточнюють, що хоча оборонна промисловість не в змозі повністю задовольнити потреби російських операцій проти України, вона майже напевно здатна забезпечити матеріальну перевагу над Україною протягом 2024 року.

Раніше в британській розвідці заявляли, що сухопутні війська Росії з початку повномасштабного вторгнення по 25 січня 2024 року, ймовірно, втратили в Україні близько 2600 основних бойових танків та 4900 інших бойових броньованих машин.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону