USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Виробництво боєприпасів у РФ протягом року, імовірно, досягне піку через обмеженість виробничих потужностей, - британська розвідка

Переважно у Росії ремонтують військову техніку, а не випускають нову
Розбита техніка росіян
Джерело: відкриті джерела

Російська оборонна промисловість, яка значно наростила обсяг виробництва у 2023 році, хоча й не здатна повністю задовольнити потреби російських операцій проти України, майже напевно може забезпечити матеріальну перевагу над Україною у 2024 році. Про це йдеться в огляді Міноборони Великої Британії.

"Російська оборонна промисловість значно збільшила обсяги виробництва у 2023 році. Цього було досягнуто за рахунок збільшення робочої сили приблизно до 3,5 мільйона осіб, збільшення кількості робочих змін і розширення існуючих виробничих ліній, а також за рахунок повернення в експлуатацію виробничих потужностей, що простоювали", – кажуть у відомстві.

Водночас фахівці британської розвідки звертають увагу на те, що значна частина нарощування виробництва припадає "на реконструкцію та модернізацію наявних запасів, а не на нове виробництво". Зазначається, що переважна більшість основних бойових танків, вироблених у 2023 році, складалася з відремонтованих машин.

"Виробництво артилерійських боєприпасів різко зросло у 2023 році і, ймовірно, ще більше збільшиться у 2024 році. Однак пік виробництва боєприпасів, найімовірніше, припаде на наступні 12 місяців через обмеженість виробничих потужностей", – додають в Міноборони Великої Британії.

Також там уточнюють, що хоча оборонна промисловість не в змозі повністю задовольнити потреби російських операцій проти України, вона майже напевно здатна забезпечити матеріальну перевагу над Україною протягом 2024 року.

Раніше в британській розвідці заявляли, що сухопутні війська Росії з початку повномасштабного вторгнення по 25 січня 2024 року, ймовірно, втратили в Україні близько 2600 основних бойових танків та 4900 інших бойових броньованих машин.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат