USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05

Експорт російської нафти морським шляхом знизився на 22%, – WSJ

На завантаження російської нафти в цьому місяці вплинула зимова погода
російська нафта
Джерело: відкриті джерела

У грудні експорт російської нафти морським шляхом знизився на 22% порівняно із середнім показником за 11 місяців 2022 року. Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на дані компанії Kpler.

Так, у цьому місяці РФ експортувала близько 2,5 мільйона барелів нафти щодня, коли набрало чинності підтримане США обмеження ціни в 60 доларів за барель, а Європейський Союз заборонив більшу частину імпорту.

За даними аналітиків, ці заходи залишили невелику кількість покупців російської нафти, зокрема це Індія, Китай, Туреччина і Болгарія, яка має звільнення від санкцій ЄС.

Новини за темою: Путін заборонив постачати нафту країнам, які ввели обмеження на ціну

Крім того, на завантаження російської нафти в цьому місяці вплинула зимова погода.

"Зимова погода також призвела до відвантаження російської нафти в цьому місяці. Тому більш низькі показники експорту можуть бути пов'язані зі слабким попитом у Китаї і поганою погодою", – каже аналітик Kpler Метт Сміт.

Нагадаємо, 5 грудня набуло чинності ембарго на постачання російської нафти до Євросоюзу. Воно заборонило також надавати супутні послуги  наприклад, перевозити російську нафту морем третім країнам і страхувати ці судна та вантажі. Однак ЄС і країни "Великої сімки" домовилися не чинити перешкод, якщо російська нафта продаватиметься за ціною не більшою за граничну. Її після довгих переговорів встановили на рівні 60 доларів за барель.

Зараз найбільшими покупцями російської нафти виступають Китай, Індія та Туреччина.

Читайте також:
Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters
Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ
Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою
"Летить не туди куди треба": Науковці розповіли про точність ракети "Циркон"