USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Ще трьом керівникам "облгазів Фірташа" оголошено підозру

Загалом повідомлено про підозру вже 11 керівникам окремих облгазів і чотирьом функціонерам групи Фірташа
газ
Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки і БЕБ продовжують розслідувати корупційні схеми підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа і топменеджменту підконтрольних йому компаній. Цього разу задокументовано злочинну діяльність голів правлінь "Волиньгазу", "Криворіжгазу" та "Чернігівгазу", які теж причетні до розкрадання блакитного палива із ГТС України, повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства ці компанії фактично контролюються менеджментом ТОВ "Регіональна газова компанія" (РГК, афілійована до Фірташа), яке загалом управляє 20 міськ- та облгазами, що становить 70% всіх газорозподільних мереж України.

За матеріалами СБУ посадовцям повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Таким чином загалом повідомлено про підозру вже 11 керівникам окремих облгазів і чотирьом функціонерам фінансово-промислової групи Фірташа.

Націоналізація газорозподільних підприємств

15 серпня під державне управління Групи "Нафтогаз" увійшли АТ "Івано-Франківськгаз", АТ "Хмельницькгаз" і АТ "Миколаївгаз".

Як відбуватиметься перезапуск їх роботи? У компанії зазначили, що він складатиметься з трьох пунктів:

Перший: раціоналізація технічної сфери.

Це гарантія стабільного газопостачання в усіх сферах – від побутової до критичної.

Другий: фінансова дисципліна.

Це побудова надійних договірних відносин з партнерами та відповідальність перед країною за експлуатацію державних газорозподільних систем.

Третій: прозора комунікація.

Це створення максимального комфорту для клієнтів і забезпечення варіативного сервісу.

Новини за темою: У "Нафтогазі" розповіли про те, скільки вже закачали газу у сховища, готуючись до зими

Такі ж пункти виконуватимуться при рестарті інших підприємств: АТ "Київоблгаз", АТ "Житомиргаз", АТ "Львівгаз", АТ "Сумигаз", АТ "Дніпропетровськгаз" і АТ "Вінницягаз".

"До наступного етапу стабілізації енергетичної сфери вже перейдено на Кіровоградщині та Харківщині, місті Харків, місті Дніпро та Дніпровському районі, а також місті Кривий Ріг і Криворізькому районі. Безперебійне газопостачання на вказаних територіях – у зоні відповідальності національного оператора ТОВ "Газорозподільні мережі України" (бренд "ГАЗМЕРЕЖІ"). Послуги населенню надають новоутворені філії управляючої компанії", – пояснили в компанії.

Нагадаємо, ми писали, що посадовці "облгазів Фірташа" розкрадали понад 70% коштів, які передбачалися на закупівлю газу.

За даними судово-економічної експертизи, лише протягом 2021 року незаконна діяльність фігурантів завдала державі збитків на понад 4,2 млрд гривень. А загальна сума шкоди, за попередніми оцінками, протягом 2016–2022 років може становити понад 18 млрд гривень.

Читайте також:
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго
Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили