USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Середні витрати домогосподарств на воду та водовідведення після підвищення тарифів збільшаться на 60 грн, - НКРЕКП

Востаннє тарифи на воду переглядались у 2021 році
Холодна вода
Холодна вода
Джерело: відкриті джерела

В середньому, витрати домогосподарств на воду та водовідведення після запланованого на 2023 рік підвищення тарифів збільшаться на 60 грн. Про це йдеться у роз'ясненні Нацкомісії з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Як будуть зростати тарифи

На даний момент НКРЕКП опрацьовує можливість поетапного збільшення тарифів: з 1 квітня та з 1 липня.

"У середньому по ліцензіатах НКРЕКП за 2 етапи перегляду тарифів витрати одного домогосподарства (родини з 2-3 осіб) на водопостачання та водовідведення за місяць орієнтовно зростуть на 60 грн", - йдеться у повідомленні.

Тобто, з 1 квітня тарифи зростуть на 12,3%. З 1 липня - ще на 14,1%.

Чим обґрунтовується підвищення тарифів

В Комісії пояснили, що необхідність перегляду тарифів зумовлена постійною зміною вартості складових, які впливають на собівартість послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Новини за темою: Пенсії, тарифи, соціальна допомога, ліки: Що зміниться для українців навесні

"Тобто, якщо змінились ціни на електричну енергію, реагенти, пально-мастильні матеріали тощо, відповідно виникає необхідність у перегляді тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення з урахуванням актуальних цін складових собівартості цих послуг.

За період 2022-2023рр. змінилась ціна на такі витрати:

- на електроенергію – у середньому зросла на 18%.

- на паливо зросла вдвічі;

- на реагенти - зросла вдвічі.

Зазначимо, що тарифи для ліцензіатів НКРЕКП востаннє переглядалися ще у грудні 2021 року.

Читайте також:
Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
В Міненерго вивчають можливість коригування тарифу на світло для побутових споживачів В Міненерго вивчають можливість коригування тарифу на світло для побутових споживачів
У російському місті Курган під воду може піти єдиний у РФ завод з виробництва БМП У російському місті Курган під воду може піти єдиний у РФ завод з виробництва БМП