USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Сербія надасть гуманітарну допомогу Україні для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС

Новий транш для України включає товари та ліки від Республіканської дирекції товарних резервів
Сербія
Джерело: відкриті джерела

Уряд Сербії ухвалив рішення про виділення Україні допомоги для подолання гуманітарної катастрофи на Херсонщині після підриву росіянами Каховської ГЕС. Про це пише РТС.

Так, новий транш для України включає, зокрема, товари та ліки від Республіканської дирекції товарних резервів і товари від Комісаріату у справах біженців та міграції.

"Ще ухвалили рішення про надання тимчасового захисту для громадян України, які постраждали внаслідок катастрофи в Херсонській області. Також уряд Сербії вирішив організувати спортивно-реабілітаційний табір для юнацької та дитячої команд Академії футболу "Динамо" з Києва. Белград виділив кошти на проживання, харчування, навчання та футбольні матчі", - йдеться у повідомленні.

Відносини Сербії й України

Українські військові використовують боєприпаси у сербського підприємства Krušik. Це реактивні ракети калібру 122-мм нового зразка ER Grad 2000.

Їх максимальна дальність ураження – до 40 км. Це удвічі більше, ніж дальність радянських ракет 9М21ОФ. Маса бойової частини сербської ракети – трохи більше ніж 19 кілограмів. Загальна вага – 69 кг.

Цікаво, що раніше Сербія категорично спростувала інформацію зі злитих документів Пентагона про постачання зброї Україні.

Новини за темою: Президент Сербії несподівано заявив, що не проти постачати Україні боєприпаси через посередників

Допомога світу щодо теракту на ГЕС

За програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні передали Державній екологічній інспекції матеріали для проведення спостережень у зоні впливу від підриву Каховської гідроелектростанції. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства довкілля.

Так, через теракт Росії на Каховській ГЕС, який стався 6 червня, постраждалі регіони потребують постійного спостереження за станом водних ресурсів.

Також 4 липня стало відомо, що в Україні розпочали підготовчі роботи до будівництва магістральних водогонів для областей, що постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням