USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

СБУ завершила слідство у справі екснардепа Мураєва: Йому загрожує до 15 років в'язниці

Обвинувальний акт у справі колишнього нардепа вже скеровано до суду
екснардеп Євген Мураєв
Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки України завершила слідство у справі колишнього нардепа Євгена Мураєва – він постане перед судом. Про це повідомляють у СБУ.

"Служба безпеки завершила досудове розслідування стосовно керівника забороненої партії "НАШІ", екснардепа Євгена Мураєва, причетного до підривної діяльності на користь РФ", – ідеться у дописі.

Як зазначається, він використовував підконтрольний йому телеканал "НАШ" для масового поширення кремлівської пропаганди в Україні.

У спецслужбі зазначили, що обвинувальний акт у справі екснардепа скеровано до суду.

Справа Мураєва

Як з'ясувало слідство, Мураєв задіяв власний медіаресурс для подачі спотвореної інформації про внутрішню ситуацію в Україні.

"Він сприяв агресору в численних спробах дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні напередодні повномасштабного вторгнення РФ. У зв'язку з цим на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва було введено санкції РНБО", – додають у відомстві.

Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти антиукраїнської діяльності фігуранта.

На підставі зібраних доказів екснардеп обвинувачується за двома статтями Кримінального кодексу України: державна зрада та порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак.

Йому загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

Як відомо, Служба безпеки України зібрала доказову базу на керівника забороненої партії "НАШІ", екснардепа Євгена Мураєва, який причетний до підривної діяльності проти України. Тоді йому повідомили про підозру у держзраді.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали