USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

СБУ завершила слідство у справі екснардепа Мураєва: Йому загрожує до 15 років в'язниці

Обвинувальний акт у справі колишнього нардепа вже скеровано до суду
екснардеп Євген Мураєв
Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки України завершила слідство у справі колишнього нардепа Євгена Мураєва – він постане перед судом. Про це повідомляють у СБУ.

"Служба безпеки завершила досудове розслідування стосовно керівника забороненої партії "НАШІ", екснардепа Євгена Мураєва, причетного до підривної діяльності на користь РФ", – ідеться у дописі.

Як зазначається, він використовував підконтрольний йому телеканал "НАШ" для масового поширення кремлівської пропаганди в Україні.

У спецслужбі зазначили, що обвинувальний акт у справі екснардепа скеровано до суду.

Справа Мураєва

Як з'ясувало слідство, Мураєв задіяв власний медіаресурс для подачі спотвореної інформації про внутрішню ситуацію в Україні.

"Він сприяв агресору в численних спробах дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні напередодні повномасштабного вторгнення РФ. У зв'язку з цим на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва було введено санкції РНБО", – додають у відомстві.

Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти антиукраїнської діяльності фігуранта.

На підставі зібраних доказів екснардеп обвинувачується за двома статтями Кримінального кодексу України: державна зрада та порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак.

Йому загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

Як відомо, Служба безпеки України зібрала доказову базу на керівника забороненої партії "НАШІ", екснардепа Євгена Мураєва, який причетний до підривної діяльності проти України. Тоді йому повідомили про підозру у держзраді.

Читайте також:
Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова
Немає законодавства, котре обмежувало б поїздки народних депутатів за кордон під час виконання своїх обов'язків, - нардепка Федина Немає законодавства, котре обмежувало б поїздки народних депутатів за кордон під час виконання своїх обов'язків, - нардепка Федина
Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід
За змістом вони всі як За змістом вони всі як "браття-близнюки", - адвокат про ухвали суду щодо продовження запобіжного заходу підозрюваним у справі ТОВ "Краснолиманське"