USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Нардеп Алєксєєв, якого підозрюють у шахрайстві, вийшов з-під варти

Заставу за нього, як пояснює політик, внесли друзі та колегі
нардеп екстрадиція Алєксєєв_1

Викриття нардепа, який за $50 тис. обіцяв "відмазати" іноземця від екстрадиції

Джерело: СБУ

Народний депутат з фракції "Європейська солідарність" Сергій Алєксєєв, якого підозрюють у шахрайстві, вийшов з-під варти. Заставу в розмірі 2,264 млн грн. внесли за нього друзі та колеги, пише "Суспільне".

"Заставу внесли вчора ввечері, 3 липня. Заставу внесли за мене мої друзі та колеги, близько 18:00. Одразу я не вийшов, вийшов 4 липня близько 13 години. Справи там немає, кажуть кращі адвокати. Це виключно підстава опозиційного депутата. Далі ми будемо відстоювати: йти або на виправдальний вирок, або на закриття справи", — розповів нардеп.

Суд над Алєксєєвим

3 липня Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід Алексєєву, якого підозрюють у шахрайстві, — тримання під вартою на 60 діб.

Можливість внесення застави складала 2 млн 264 тис. гривень.

Суть справи 

Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань задокументувала злочинні дії одного із чинних народних депутатів України, який вимагав гроші з громадянина однієї із європейських країн. 

За 50 тис. доларів нардеп обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції.

Для цього парламентар "гарантував" використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.

Співробітники СБУ задокументували факт отримання нардепом 20 тис. доларів – першої частини грошової винагороди, і викрили його на одержані другого "траншу" у розмірі 30 тис. доларів.

На підставі зібраних доказів генеральний прокурор України санкціонував оголошення парламентарю про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Згодом з'ясувалося, що мова йде про нардепа від "Європейської Солідарності" Сергія Алєксєєва.

Позиція Євросолідарності

"Європейська солідарність" зробила заяву, у якій засудила нічні обшуки у нардепа Сергія Алєксєєва.

Партія заявляє про продовження спрямованих провокацій і тиску на своїх представників.

"Сьогодні вночі в найкращих традиціях НКВДистських трійок у народного депутата Алєксєєва С. О. співробітники ДБР та СБУ провели обшуки, які відбулися без постанови суду з незрозумілими поясненнями про негайну необхідність провести слідчі дії", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час обшуку було вилучено закордонні паспорти, телефони, гроші. 

"ЄС" заявила, що розцінює ці дії як продовження політичних провокацій, спрямованих на дискредитацію політичної сили і залякування її представників та перешкоджання діяльності народного депутата.

Клопотання про арешт

30 червня представник Державного бюро розслідувань Олександр Удовиченко повідомив, що до суду внесли клопотання про обрання запобіжного заходу народному депутату Сергію Алєксєєву у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 10 мільйонів гривень.

"Усі зібрані наразі докази є досить вагомими, які вже дозволяють стороні обвинувачення звернутися до слідчого судді з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави у 10 мільйонів гривень", – сказав він.

Заступник генпрокурора Антон Войтенко поінформував, що це клопотання вже було вручено підозрюваному.

Читайте також:
Теща скандального експрокурора Ільницького займалася схемами для ухилянтів, їх обох затримали Теща скандального експрокурора Ільницького займалася схемами для ухилянтів, їх обох затримали
СБУ затримала жіночу агентурну групу ФСБ, яка коригувала ракетні удари по Одесі СБУ затримала жіночу агентурну групу ФСБ, яка коригувала ракетні удари по Одесі
Ватажка Ватажка "ЛНР" Пасічника заочно засудили до 12 років тюрми
Планували захопити будівлю Верховної Ради: СБУ затримала групу Планували захопити будівлю Верховної Ради: СБУ затримала групу "активістів"