USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 8 5 8 0 (+1110)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Ватажка "ЛНР" Пасічника заочно засудили до 12 років тюрми

Напередодні 24 лютого 2022 року Пасічник підписав "договір про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу" між "ЛНР" та Москвою
Пасічник
Пасічник
Джерело: Telegram СБУ

Ватажка окупаційної адміністрації РФ у так званій "ЛНР" Леоніда Пасічника заочно засудили до 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні за відсутності обвинуваченого, повідомили в пресслужбі Служби безпеки України.

В СБУ нагадали, що перед початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну Пасічник підписав так званий "договір про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу" між терористичною організацією "ЛНР" та Москвою. Що стало надалі для РФ формальним приводом для вторгнення.

Пізніше колаборант організовував псевдореферендум про "приєднання" т.о. частини території Луганщини до Росії й участь тимчасово окупованих громад регіону в російських "виборах до законодавчих органів влади".

"За підсумками фейкового референдуму підписав з диктатором Путіним так звану "угоду про входження регіону" до складу РФ", – розповіли в Службі безпеки.

Нині суд визнав Пасічника винним за двома статтями Кримінального кодексу України, серед яких – колабораційна діяльність. Через складання призначених покарань Пасічник отримав вирок, який передбачає більший термін ув’язнення, ніж передбачено у санкціях статей за його злочини. 

Хто такий Пасічник?

Леонід Пасічник народився у Луганську. Він з 1993-го по 2013 рік був співробітником Служби безпеки України, колишній полковник СБУ.

У 2014 році під час окупації міста відразу перейшов на бік РФ. У "ЛНР" був "міністром держбезпеки".

А вже у 2018 році після незаконних виборів став головою "республіки".

У жовтні 2022 року Пасічнику вже повідомляли про підозру щодо фейкових референдумів на території тимчасово окупованої Луганщини.

Торік у серпні справу гауляйтера передали до суду.

У жовтні 2023 року прокурори повідомили Пасічнику про підозру за участь в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території та повторне обрання до незаконного органу влади.

Читайте також:
СБУ затримала жіночу агентурну групу ФСБ, яка коригувала ракетні удари по Одесі СБУ затримала жіночу агентурну групу ФСБ, яка коригувала ракетні удари по Одесі
Планували захопити будівлю Верховної Ради: СБУ затримала групу Планували захопити будівлю Верховної Ради: СБУ затримала групу "активістів"
ЗСУ відбили в окупантів свої втрачені позиції на Харківщині та Луганщині ЗСУ відбили в окупантів свої втрачені позиції на Харківщині та Луганщині
Майно братів Медведчука та Козака передали в управління держави: Йдеться про активи на понад 200 млн гривень Майно братів Медведчука та Козака передали в управління держави: Йдеться про активи на понад 200 млн гривень