USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Планували захопити будівлю Верховної Ради: СБУ затримала групу "активістів"

Групу очолював співзасновник громадської організації, яка ще з 2015 року відома своїми антиукраїнськими акціями
СБУ
СБУ затримала провокаторів, які хотіли захопити Верховну раду
Джерело: СБУ

Служба безпеки України викрила групу людей, які готували провокації у Києві 30 червня цього року. Зокрема, вони планували захопити Верховну Раду, передає пресслужба СБУ.

Під час цього заходу учасники нібито мали "вибрати тимчасовий уряд" України, захопити будівлю Верховної Ради, заблокувати її роботу та "усунути від виконання обов’язків" керівництво держави. Водночас учасникам заходу змовники не розповідали про свої силові плани.

За даними Офісу генпрокурора, організатором заходу виявився керівник громадської спілки, який вже мав досвід участі у безрезультатних провокаційних заходах з 2015 року. Він винайняв у Києві зал, який вміщує дві тисячі осіб, а також підшукував військових та озброєних охоронців приватних структур для реалізації силового захоплення.

"Його спільники – чоловіки з Дніпропетровщини та Київщини. До своїх лав вони вербували також керівника ГО з Прикарпаття, але той відмовився через явну протиправність таких дій", – йдеться у повідомлені спецслужби.

Правоохоронці викрили спільників та обшукали їх помешкання. Там знайшли зброю, боєприпаси, а також мобільні телефони, комп’ютерну техніку та чорнові записи із доказами злочинних дій.

Затриманим оголосили про підозру в діях та закликах до дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади. Двом з них обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За це їм загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше президент України Володимир Зеленський попереджав, що Росія прагне посіяти розкол в українському суспільстві, створюючи хаос усередині країни, та зрештою усунути главу держави. Для цього РФ спланувала інформатаку під назвою "Майдан-3".

Теги: СБУ
Читайте також:
Ватажка Ватажка "ЛНР" Пасічника заочно засудили до 12 років тюрми
Майно братів Медведчука та Козака передали в управління держави: Йдеться про активи на понад 200 млн гривень Майно братів Медведчука та Козака передали в управління держави: Йдеться про активи на понад 200 млн гривень
СБУ СБУ "накрила" групу ділків, які продавали криміналітету затрофеєну в росіян зброю
Для СБУ вже не проблема бити по Росії на відстані 1500 км, - Зеленський Для СБУ вже не проблема бити по Росії на відстані 1500 км, - Зеленський