USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 2 1 9 0 (+1200)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

СБУ затримала жіночу агентурну групу ФСБ, яка коригувала ракетні удари по Одесі

Вони готували масований ракетно-дроновий удар по військовій інфраструктурі обласного центру
СБУ
В Одесі затримали агенток ФСБ
Джерело: Telegram СБУ

Оперативники затримали жіночу агентурну службу ФСБ, яка коригувала ракетні удари по Одесі. Тепер фігуранткам загрожує довічне ув’язнення. Дівчата віком від 19 до 23 років працювали в місцевій кав’ярні. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Щоб встановити координати потенційних цілей, вони обходили місто під виглядом дружніх прогулянок. У разі виявлення "потрібного" об’єкта, агентки фотографувались на його фоні, зокрема робили селфі з прив’язкою до місцевості.

Росія робила ставку на ТЦК та військові госпіталі

Найбільше ворога цікавили локації військкоматів та медустанов, де проходять лікування українські захисники. Також фігурантки намагалися виявити бойові позиції підрозділів ППО та берегової охорони, які обороняють місто з повітря та морської акваторії. Отримані відомості агентки месенджером відправляли своєму куратору з ФСБ, для конспірації під час листування вони ховалися за вигаданими нікнеймами, використовуючи анонімний чат.

В Одеській обласній прокуратурі уточнили, що організатором агентурної мережі виявилася 23-річна одеситка, яка залучила двох своїх подруг, які підтримували дії агресора. Вони власноруч написали та надіслали куратору заяви про вступ до лав ФСБ.

За свою "роботу" жінки встигли отримати лише 500 доларів США. Також у разі окупації Одещини вони розраховували зайняти керівні "посади" в управлінні торгівлі.

Агенток затримали під час того, як вони збирали інформацію про місце розташування одного з військових підрозділів. Вилучено мобільні телефони з доказами їх розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

Трьом одеситкам повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28,ч. 2 ст. 111 КК України). Їм загрожує довічне ув'язнення. Наразі вони перебувають під вартою без права внесення застави.

Крім цього, в Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка мала на меті розвідувати локації систем ППО (протиповітряна оборона). У своїй діяльності задля конспірації зловмисники використовували перуки. Але змінні зачіски їх не врятували від в'язниці, де вони тепер можуть провести решту свого життя. В Службі безпеки говорять, що за завданням російської спецслужби фігуранти розвідували локації систем ППО, які обороняють Одесу.

На початку червня Служба безпеки України затримала агента ФСБ, який готував теракти проти військовослужбовців ТЦК у Запоріжжі. У результаті спецоперації "на гарячому" затримано російського агента, який готував підриви авто співробітників місцевих військкоматів.

Теги: СБУ
Читайте також:
Теща скандального експрокурора Ільницького займалася схемами для ухилянтів, їх обох затримали Теща скандального експрокурора Ільницького займалася схемами для ухилянтів, їх обох затримали
Ватажка Ватажка "ЛНР" Пасічника заочно засудили до 12 років тюрми
Планували захопити будівлю Верховної Ради: СБУ затримала групу Планували захопити будівлю Верховної Ради: СБУ затримала групу "активістів"
Майно братів Медведчука та Козака передали в управління держави: Йдеться про активи на понад 200 млн гривень Майно братів Медведчука та Козака передали в управління держави: Йдеться про активи на понад 200 млн гривень