USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

СБУ повідомила про підозру ще вісьмом колаборантам, зокрема "міністру транспорту" Криму

Також підозру виписали гауляйтеру Сєвєродонецька
СБУ
Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки України зібрала доказову базу на ще вісьмох "чиновників" окупаційних адміністрацій РФ на тимчасово захоплених територіях. Про це інформує пресслужба СБУ.

Як повідомили у спецслужбі, одним зі зловмисників є новопризначений "міністр транспорту Республіки Крим", який очолив псевдоустанову у квітні цього року.

"За вказівками з Москви колабораціоніст забезпечує логістику перекидання російських військ з території півострова на Південний фронт", – йдеться в повідомленні СБУ.

Крім того, на Луганщині за добровільну співпрацю з ворогом також судитимуть гауляйтера Сєвєродонецька.

Встановлено, що за часів Януковича фігурант був мером Брянки та залишався на тимчасово окупованій території. З 2014 року він очолював окупаційну адміністрацію Брянки. Після повномасштабного вторгнення РФ погодився на нове призначення.

Крім того, СБУ викрила колишнього посадовця розформованої міліції, який після звільнення в листопаді 2014 року долучився до терористичного угруповання "ЛНР", а в березні 2022 року він очолив "відділ поліції" в окупованому Новоайдарі.

Зловмиснику повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада); ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності терористичного угруповання "ЛНР"). 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування).

Ще однією ворожою пособницею виявилася мешканка тимчасово окупованого Троїцького Луганської області.

Під час захоплення селища вона добровільно погодилася очолити "управління бухгалтерського обліку та фінансового забезпечення" у складі місцевої окупаційної адміністрації РФ, де наразі, за даними спецслужби, формує кошторис "бюджетних" видатків для матеріально-технічного забезпечення окупантів.

Також у Херсонській області викрито трьох мешканців обласного центру, які в період окупації міста обійняли керівні "посади" у створеній загарбниками "виборчій комісії".

Слідчі СБУ заочно повідомили всім фігурантам про підозри за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України затримала ще одного колаборанта у ході стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні. Фігурантом виявився посадовець Херсонської обласної військової адміністрації.

Читайте також:
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння
Роботодавець може звільнити працівника за колабораціонізм: Рада ухвалила закон Роботодавець може звільнити працівника за колабораціонізм: Рада ухвалила закон
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру
Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ