USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

САП разом з поліцією провели обшуки у детектива НАБУ: Справа стосується "великого будівництва"

Підозрюють детектива НАБУ Валерія Полюгу
САП
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про обшуки у чинного співробітника Національного антикорупційного бюро України. ЗМІ пишуть, що обшуки відбулися в рамках розслідування про витік інформації в резонансній кримінальній справі щодо "великого будівництва".

"САП здійснює процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні, яке проводить Управління внутрішнього контролю НАБУ за статтями 364 та 387 КК України щодо можливого вчинення кримінальних правопорушень співробітниками Бюро. Відповідне провадження розпочато після службової записки викривача – співробітника НАБУ", – повідомляє прокуратура.

Там уточнюють, що жодних обшуків або слідчих дій в приміщеннях Національного антикорупційного бюро України за ініціативою прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не проводилося. У вказаному кримінальному провадженні здійснювався обшук винятково за місцем проживання чинного співробітника НАБУ – детектива одного з підрозділів. До обшуку було залучено Національну поліцію України через недостатність ресурсів Управління внутрішнього контролю НАБУ.

Справа "великого будівництва"

"Українська правда" з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах пише, що справа стосується "великого будівництва". Журналісти зазначають, що слідчі дії відбуваються у детектива НАБУ Валерія Полюги та фігуранта справи – ексголови Броварської РДА Георгія Біркадзе.

Підставою для обшуків є розголошення даних досудового розслідування представниками Національного антикорупційного бюро України в інтересах зокрема бізнесмена Юрія Голика, який є фігурантом антикорупційного розслідування по "великому будівництву".

Нагадаємо, нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень. У 2020–2021 роках народний депутат набув у власність активи загальною вартістю 25 мільйонів гривень – п'ять квартир у Києві, три земельні ділянки в Київській області, два нежитлових приміщення, а також автомобілі Tesla і Mersedes-Benz.

Читайте також:
Елітні автівки та квартира в Туреччині: НАЗК знайшло в ексзаступника генпрокурора Вербицького незаконних статків на 29 млн гривень Елітні автівки та квартира в Туреччині: НАЗК знайшло в ексзаступника генпрокурора Вербицького незаконних статків на 29 млн гривень
У Кіровоградській області командир військової частини переплатив майже 12 млн гривень на закупівлях У Кіровоградській області командир військової частини переплатив майже 12 млн гривень на закупівлях
У Голика, одного з головних фігурантів справи про зливи з НАБУ, проводять обшуки, – ЗМІ У Голика, одного з головних фігурантів справи про зливи з НАБУ, проводять обшуки, – ЗМІ
НАБУ проводить обшуки у колишнього заступника керівника ОП Кирила Тимошенка НАБУ проводить обшуки у колишнього заступника керівника ОП Кирила Тимошенка