USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Розбомбив би Москву, якби Росія напала на Україну за його президентства, – Трамп

Цим висловлюванням експрезидент США здивував деяких донорів його передвиборчої кампанії
Трамп

Дональд Трамп

Джерело: The New York Times

Експрезидент Сполучених Штатів Америки й кандидат на посаду глави держави Дональд Трамп заявив, що бомбив би Москву в разі нападу РФ на Україну, якби він був президентом. Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела.

За інформацією видання, на одному із приватних заходів під час передвиборчої кампанії Трамп припустив, що, якщо  був би президентом, то бомбив би Москву та Пекін, якби Росія вторглася в Україну чи Китай – на Тайвань.

"Цим Трамп здивував деяких донорів його передвиборчої кампанії", – пишуть журналісти.

І додають, що, за словами 11 донорів, радників та інших близьких до колишнього президента, Трамп регулярно дає однакові політичні обіцянки під час передвиборчої кампанії, які він робить за закритими дверима з багатими донорами.

Проте й досі не з’явилося доказів того, що Трамп безпосередньо пов’язав певний результат політики з конкретними діями чи пожертвами з обіцянками щодо зниження податків та іншої політики.

Тож зачасту його коментарі на заходах стосуються зовнішньої політики та тем, які Трамп обговорює на мітингах, таких як інфляція та імміграція.

Новини за темою: У Трампа назвали фейком повідомлення WP про "мирний план" зі здачею територій України

Заклики Трампа стосовно України

Варто зазначити, що Трамп вже не вперше кидає гучні заклики щодо своїх дій у бік України.

Так, взимку експрезидент Сполучених Штатів Америки також заявив, що у разі повернення на посаду, зупинив би війну Росії проти України за добу.

Вже на початку весни вкотре нагадав, що його повернення до Білого дому допоможе зупинити війну в Україні й не допустити Третьої світової.

А в травні назвав напад на Україну помилкою Путіна, проте відмовився називати його воєнним злочинцем. Нібито це може зашкодити переговорам з Росією.

До того ж Трамп закликав зменшити постачання зброї Україні. На що координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі відповів, що коментарі експрезидента щодо доцільності підтримки України жодним чином не впливають на політику США та країн-партнерів.

Тим часом президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають офіційно підрахувати до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом