USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях

У ЗСУ триває планова ротація підрозділів
ЗСУ
Джерело: Володимир Зеленський

Генеральний штаб Збройних сил України переглянув чисельність підрозділів, які не беруть участь у бойових діях. Деяких військовослужбовців із цих частин відправили на фронт. Про це повідомили у пресслужбі.

"Триває планова ротація підрозділів, які з початку повномасштабного вторгнення виконували завдання в районах бойових дій. Попри те, що російські окупанти продовжують тиснути на багатьох напрямках, знайдені можливості для почергової відправки бригад на відпочинок. Водночас, вживається комплекс заходів з метою посилення бригад, які продовжують виконувати бойові завдання на фронті", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що таке рішення вдалось ухвалити, зокрема, і після перегляду чисельності певних підрозділів, які не беруть участі у бойових діях. Вивільнені тисячі військовослужбовців були спрямовані до бойових частин.

Обіцяють, що цей процес триватиме і далі.

Раніше повідомлялося, що Україні потрібно мобілізувати 500 тисяч осіб. Зокрема, щоб замінити 330 тисяч виснажених військовослужбовців, які наразі перебувають на полі бою.

А президент України Володимир Зеленський заявив, у звичайному законодавстві не існує демобілізації під час війни. Тому є різні питання щодо законопроєкту про мобілізацію в Україні. Він уточнив, що мобілізація в Україні жодного разу не зупинялась і постійно продовжується: є чергові мобілізаційні кроки, передбачені Генштабом.

14 березня стало відомо, що Збройні сили України розпочали ротацію підрозділів на Запорізькому напрямку.

До речі, вчора Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію, з якого виключили пункт про демобілізацію.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат