USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

ЗСУ розпочали ротацію підрозділів на Запорізькому напрямку

Оперативна обстановка на Запорізькому напрямку складна, проте знаходиться під контролем Збройних сил України
ЗСУ
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Збройні сили України розпочали ротацію підрозділів на Запорізькому напрямку. Про це повідомив головнокомандувач Олександр Сирський у Telegram.

"Незважаючи на доволі складну обстановку на всій лінії фронту, нам вдалося запустити процес ротацій та заміни частин і підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання на передньому краї. Це дозволить стабілізувати обстановку і позитивно вплине на морально-психологічний стан наших воїнів", – йдеться у дописі.

Головнокомандувач зазначив, що українські воїни тримають оборону на Запорізькому напрямку. А оперативна обстановка в цьому районі знаходиться під нашим контролем.

"Ворог продовжує атакувати наші позиції в районах Роботине, Вербове, але без особливого успіху. Бойові дії характеризуються численним застосуванням дронів всіх типів у поєднанні з вогнем артилерії та мінометів. За таких обставин ударні безпілотні системи поступово стають основною ударною зброєю сухопутних підрозділів у загальновійськовому бою", – додав Сирський.

За його словами, в цих умовах надійний захист наших військовослужбовців можуть забезпечити тільки сучасні та потужні засоби РЕБ, роль та значення яких постійно зростає.

"Протистояння дронів та РЕБ вийшло на перший план, і тільки той, хто перший зможе добитися відриву від противника в цьому змаганні, буде мати шанс на перемогу", – підсумував він.

Нагадаємо

Раніше повідомлялося, що Україні потрібно мобілізувати 500 тисяч осіб. Зокрема, щоб замінити 330 тисяч виснажених військовослужбовців, які наразі перебувають на полі бою.

А президент України Володимир Зеленський заявив, у звичайному законодавстві не існує демобілізації під час війни. Тому є різні питання щодо законопроєкту про мобілізацію в Україні. Він уточнив, що мобілізація в Україні жодного разу не зупинялась і постійно продовжується: є чергові мобілізаційні кроки, передбачені Генштабом.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат