USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Росію і Білорусь остаточно виключили зі змагань з хокею на Олімпійських іграх

Міжнародна федерація прийняла рішення, яке остаточно позбавило білорусів можливості виступити на Олімпіаді
хокей
Джерело: відкриті джерела

Збірної Білорусі з хокею вже точно не буде на Олімпійських іграх 2026 року. Це стало відомо після того, як IIHF продовжила дискваліфікацію для країн-агресорок.

Міжнародна федерація хокею відсторонила Росію та Білорусь щонайменше до кінця сезону-2024/25. Таким чином обидві збірні пропустять чемпіонат світу-2024. До того ж Білорусь дискваліфікована з відбору на Олімпіаду-2026.

"Рада IIHF розглянула поточні ризики безпеки, пов'язані з реінтеграцією національних і клубних збірних Росії та Білорусі у міжнародні змагання. На основі ретельного аналізу Рада IIHF дійшла висновку, що повернення збірних Росії та Білорусі назад у змагання IIHF поки небезпечно. Тому Росія та Білорусь не візьмуть участь у сезоні чемпіонату IIHF-2024/25. Це рішення також поширюватиметься на збірну Білорусі щодо фінального олімпійського кваліфікаційного раунду, який відбудеться у серпні 2024 року. Рада IIHF продовжить стежити за ситуацією. Чи буде включення Росії та Білорусі у сезон чемпіонату світу-2025/26 безпечно, визначиться у травні 2025 року на засіданні Ради IIHF напередодні щорічного конгресу IIHF", – йдеться у повідомлені.

Білорусь мала стати однією із суперниць України у наступному кваліфікаційному раунді разом із Казахстаном і Словаччиною. Тепер команди можуть зіграти у групі втрьох або ж білорусів може замінити Угорщина, яка є найрейтинговішою збірною серед команд, що вже вибули з кваліфікації.

Збірна України дізналася опонентів у фіналі хокейного відбору на Олімпійські ігри-2026

Національна хокейна команда України отримала опонентів на вирішальному етапі кваліфікації перед Олімпіадою 2026 року в італійському Мілані. Підопічні Дмитра Христича виграли третій етап відбору в польському Сосновці. Там "синьо-жовті" виграли квартет із Республікою Корея, Польщею й Естонією, здобувши три перемоги в трьох поєдинках. У фіналі кваліфікації збірна України з найвищим рейтингом потрапила до групи D. Там її суперниками стануть команди Словаччини та Казахстану.

Нагадаємо, минулого року жіноча збірна України з хокею перемогою завершила виступи на чемпіонаті світу-2023 в дивізіоні IIIA. Суперницями українок у заключному турі стала команда Литви.

Читайте також:
За два роки війни виробник Су-30 в обхід санкцій викупив з-за кордону власної продукції на 420 млн доларів За два роки війни виробник Су-30 в обхід санкцій викупив з-за кордону власної продукції на 420 млн доларів
ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ
Країни ЄС отримали пропозицію 14 пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ Країни ЄС отримали пропозицію 14 пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ
Фонд держмайна вперше продає завод, конфіскований у російського олігарха Фонд держмайна вперше продає завод, конфіскований у російського олігарха