USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Російські посадовці хотіли влаштувати свого агента до оборонного заводу у Києві

Шпигуни намагалися отримати секретну інформацію про українське озброєння і про наслідки ракетних ударів по столиці
оборонний завод
Оборонний завод у Києві, корпус №4 заводу "Арсенал"
Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки України викрила двох російських шпигунів, які хотіли влаштувати свого агента до оборонного заводу в Києві. Посадовці причетні до розвідувально-підривної діяльності проти України, повідомили в пресслужбі СБУ.

За даними відомства, одним із них є співробітник головного управління міжнародного військового співробітництва Міністерства оборони РФ полковник Дмитро Гулій. Ще одним російським шпигуном виявився заступник директора правового департаменту Міністерства економічного розвитку країни-агресора Віталій Техтелєв.

"На початку повномасштабного вторгнення шпигуни дистанційно завербували мешканця Києва. Невдовзі чоловік отримав від них завдання – влаштуватися до однієї з оборонних компаній в столичному регіоні. Кінцева мета цього агента – збирати та передавати в Росію розвіддані", – розповіли правоохоронці.

Так російські посадовці намагалися отримати секретну інформацію про наявне українське озброєння, яке надходить Силам оборони на фронт. Крім того, шпигунів цікавили дані про наслідки російських ракетних ударів по критичній інфраструктурі столиці.

Новини за темою: "Наводив" російські ракети на Україну: СБУ затримала ексдепутата-комуніста Запорізької міськради

У лютому 2023 року СБУ затримала ворожого агента і повідомила йому про підозру у державній зраді. Під час розслідування співробітники української спецслужби розкололи затриманого – він надав персональні дані своїх кураторів з РФ.

"Зв’язок з російськими посадовцями зрадник підтримував через месенджер. У разі захоплення Києва вони обіцяли своєму агенту лояльне ставлення з боку окупантів. На підставі зібраних доказів слідчі повідомили обом росіянам про підозру", – додали в СБУ.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Новини за темою: Росія намагається відновити шпигунську мережу у Європі, щоб завадити постачанню зброї, – Politico
Читайте також:
У столиці в розшук оголосили понад 5000 осіб за неявку до ТЦК У столиці в розшук оголосили понад 5000 осіб за неявку до ТЦК
Мінкульт дозволив демонтувати Арку дружби народів у Києві Мінкульт дозволив демонтувати Арку дружби народів у Києві
НАЗК перевіряє спосіб життя відстороненого наразі від посади очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка НАЗК перевіряє спосіб життя відстороненого наразі від посади очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом