USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Росіяни готують нову хвилю кібератак на Україну, – Microsoft

Росте кількість прихованих російських кібероперацій, спрямованих на компрометацію українських організацій на Заході
Кіберзлочинність

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Російські хакери готуються до нової хвилі кібератак проти України та західних партнерів. Про це йдеться у звіті Microsoft, опублікованому Reuters.

Згідно з даними звіту, від січня 2023 року російські кібергрупи коригують свою діяльність з метою посилення руйнівного впливу та збору розвідувальної інформації про цивільні і військові об'єкти України та її партнерів. Одна з груп, за словами авторів звіту, "схоже, готується до нової деструктивної кампанії".

Звіт також вказує на те, що особливо активна російська команда хакерів, відома як Sandworm, випробовує "додаткові можливості програм-здирників, які можуть бути використані для руйнівних атак на організації за межами України, що виконують ключові функції в ланцюгах постачання".

Новини за темою: Російські хакери викрали частину даних гри S.T.A.L.K.E.R. 2 і шантажують українських розробників: Що відомо

Microsoft також повідомляє, що виявила щонайменше дев'ять різних "чистильників" і два типи програм-здирників, які використовувалися проти більш як 100 українських організацій, починаючи з січня 2022 року. 

"У країнах Америки та Європи, особливо в сусідніх з Україною, російські суб'єкти загроз намагаються отримати доступ до урядових і комерційних організацій, які беруть участь у підтримці України", – йдеться у звіті.

Раніше

Служба безпеки України порушила понад 64 тис. кримінальних проваджень щодо російської військової агресії в Україні. Майже половина з них – воєнні злочини, що ґрунтуються на порушеннях законів і звичаїв війни.

СБУ також викрила або затримала 360 ворожих агентів з початку вторгнення в лютому минулого року. І країна відбила тисячі кібератак.

У 2020 році Служба безпеки України зафіксувала 800 кібератак, у 2021 році – близько двох тисяч. Але після вторгнення їх зафіксували понад 4500.

Читайте також:
Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела
Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби
Росія може змінити тактику і обрати нові цілі для ударів по Україні, – ISW Росія може змінити тактику і обрати нові цілі для ударів по Україні, – ISW