USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Росіяни готують нову хвилю кібератак на Україну, – Microsoft

Росте кількість прихованих російських кібероперацій, спрямованих на компрометацію українських організацій на Заході
Кіберзлочинність

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Російські хакери готуються до нової хвилі кібератак проти України та західних партнерів. Про це йдеться у звіті Microsoft, опублікованому Reuters.

Згідно з даними звіту, від січня 2023 року російські кібергрупи коригують свою діяльність з метою посилення руйнівного впливу та збору розвідувальної інформації про цивільні і військові об'єкти України та її партнерів. Одна з груп, за словами авторів звіту, "схоже, готується до нової деструктивної кампанії".

Звіт також вказує на те, що особливо активна російська команда хакерів, відома як Sandworm, випробовує "додаткові можливості програм-здирників, які можуть бути використані для руйнівних атак на організації за межами України, що виконують ключові функції в ланцюгах постачання".

Новини за темою: Російські хакери викрали частину даних гри S.T.A.L.K.E.R. 2 і шантажують українських розробників: Що відомо

Microsoft також повідомляє, що виявила щонайменше дев'ять різних "чистильників" і два типи програм-здирників, які використовувалися проти більш як 100 українських організацій, починаючи з січня 2022 року. 

"У країнах Америки та Європи, особливо в сусідніх з Україною, російські суб'єкти загроз намагаються отримати доступ до урядових і комерційних організацій, які беруть участь у підтримці України", – йдеться у звіті.

Раніше

Служба безпеки України порушила понад 64 тис. кримінальних проваджень щодо російської військової агресії в Україні. Майже половина з них – воєнні злочини, що ґрунтуються на порушеннях законів і звичаїв війни.

СБУ також викрила або затримала 360 ворожих агентів з початку вторгнення в лютому минулого року. І країна відбила тисячі кібератак.

У 2020 році Служба безпеки України зафіксувала 800 кібератак, у 2021 році – близько двох тисяч. Але після вторгнення їх зафіксували понад 4500.

Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
Агентурна група ФСБ готувала підпали торгових центрів на території ЄС Агентурна група ФСБ готувала підпали торгових центрів на території ЄС
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ