USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Російські хакери викрали частину даних гри S.T.A.L.K.E.R. 2 і шантажують українських розробників: Що відомо

Росіяни-злочинці хочуть, аби "українці переосмислили ставлення" до росіян та білорусів
Сталкер
Джерело: відкриті джерела
Російські кіберзлочинці заявили, що викрали "десятки гігабайтів" даних ще не випущеної гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, і тепер шантажують розробників, аби ті "переосмислили ставлення" до росіян та білорусів. 

Група під назвою "Вестник ″Того Самого Сталкера″" каже, що отримала доступ до приватних каналів і злила деякі дані початкової версії гри середини 2019 року. Візуальні матеріали вже поширюються в російській соцмережі "ВКонтакте" та на форумах.

Хакери вимагають "переосмислити ставлення до гравців із Білорусі та Росії", відкинути "політизованість" і залишити російське озвучення, від якого розробники гри вирішили відмовитися влітку 2022 року.

Росіяни стверджують, що мають повний сценарій, концепт-арти, скриншоти й зображення карти S.T.A.L.K.E.R. 2, і погрожують опублікувати все це, якщо розробники не пристануть на їхні умови.

Що кажуть українці?

Вони підтвердили, що обліковий запис одного зі співробітників компанії був зламаний, проте піддаватися на шантаж не збираються.

Фанатів просять не дивитися й не розповсюджувати злиті файли, бо "застарілі та розробницькі матеріали можуть розмити враження від фінальної ідеї". Натомість вони закликають дочекатися офіційного релізу.

У компанії також зазначили, що це "далеко не перша" спроба зламу і зливу їхніх даних – атаки відбуваються вже понад рік.

Що відомо про гру?

Перша частина S.T.A.L.K.E.R. – "Тінь Чорнобиля" – стала знаковим проєктом для українських розробників ігор. Шутер від першої особи в локаціях Чорнобильської зони відчуження розроблявся компанією протягом семи років – у 2001–2007-му.

Продовження культової серії шутерів отримало назву "Серце Чорнобиля". Розробники обіцяють масштабний нелінійний сюжет. Передбачається, що рішення гравця впливатимуть не тільки на долю персонажів і локальні події, але й на світ загалом.

Гру планували випустити 28 квітня 2022 року, але потім реліз перенесли на грудень. Згодом розробники відклали вихід гри на 2023 рік.

Гра вийде одночасно на PC та Xbox series X/S. Від дня релізу вона буде доступна в Steam, Epic Games Store, Microsoft Store, Xbox Store та Game Pass. S.T.A.L.K.E.R. 2 матиме українську та англійську озвучку.

Багатокористувацький режим обіцяють додати незабаром після виходу оновлення.

Читайте також:
Sony заборонила активацію ігор на платформі Steam для РФ та Білорусі Sony заборонила активацію ігор на платформі Steam для РФ та Білорусі