USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Росія модифікувала авіабомби, тепер вони долітають до Запоріжжя

Від модернізованих бомб страждають також такі міста, як Краматорськ і Харків
Запоріжжя, 26 вересня 2024 року
Запоріжжя, 26 вересня 2024 року
Джерело: ДСНС України

Російські війська модифікували керовані авіабомби. Тепер вони б'ють на дальню дистанцію. Про це розповів речник Сил оборони півдня Владислав Волошин.

"Дійсно, росіяни провели певні зміни у конструкції авіаційних бомб, платформ, які вони запускають, і сьогодні вони отримали змогу бити цими керованими авіаційними бомбами не лише по населених пунктах, які поряд з лінією фронту. А вже ці бомби починають долітати до середмістя Запоріжжя", – розповів Волошин.

За його словами, від модернізованих бомб страждають також такі міста, як Краматорськ і Харків. Він також зауважив, що наразі Росія має достатню кількість цих бомб.

Нагадаємо, у ніч проти 26 вересня російські загарбники вкотре атакували Україну. Цього разу найбільше під обстріл потрапили Київ і Запоріжжя. В результаті удару по Запоріжжю поранені 8 людей, з яких 1 дитина. Зруйновано 11 приватних житлових будинків та 1 триповерховий житловий будинок.

А 25 вересня окупанти скинули три керовані авіабомби на Краматорськ. 2 людини загинули, щонайменше 12 отримали поранення. Серед поранених – троє дітей.

Днем раніше росіяни завдали ударів КАБами по житловому будинку у Харкові. Влучання зафіксували в 9-поверховий будинок, по цивільному підприємству, а також на відкритій території.

Читайте також:
Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні
Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру
Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція
Байден очолить засідання Байден очолить засідання "Рамштайну" на рівні лідерів держав