USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росія втричі переважає на полі бою. Умєров написав листа до ЄС про брак снарядів

Міністр оборони Рустем Умєров цього тижня написав своїм колегам з Європейського Союзу
Умєров
Рустем Умєров, міністр оборони України
Джерело: wikipedia

Україна попередила своїх союзників, що вона стикається з критичною нестачею артилерійських снарядів, оскільки Росія щодня розміщує на лінії фронту втричі більшу вогневу міць. Про це пише  Bloomberg.

Міністр оборони Рустем Умєров цього тижня написав своїм колегам з Європейського Союзу, описуючи величезну чисельну перевагу, з якою стикаються українські війська, намагаючись відбити нові напади Росії.

Він сказав, що Україна не може випускати понад 2000 снарядів на день по лінії фронту, яка простягається на 1500 кілометрів, згідно з документом, з яким ознайомився Bloomberg. Це менше третини боєприпасів, які використовує Росія.

Дефіцит зброї в Україні з кожним днем стає більшим, додав Умєров і закликав своїх союзників по ЄС зробити більше для виконання свого зобов'язання поставити мільйон артилерійських снарядів. Глава Міноборони наголосив, що Україні необхідно принаймні відповідати вогневій потужності свого ворога.

"Зазвичай перемагає сторона, у якої більше боєприпасів для боротьби", – резюмував Умєров, згідно з документом.

У середу Євросоюз визнав, що до березневого терміну поставить ледь половину обіцяних снарядів, вирішивши поставити ще майже 600 000 штук до кінця року. Україні необхідно 200 тисяч 155-мм снарядів на місяць, йдеться в документі. За оцінками Естонії, РФ може отримати майже вдвічі більше снарядів, при цьому з Північної Кореї надійшло близько мільйона снарядів.

Нагадаємо, цього місяця глава оборонного відомства Рустем Умєров заявив, що Росія значно перевершує Україну в щоденних артилерійських атаках, вони випускають у 5–10 разів більше снарядів.

Європейський Союз не зможе надати обіцяний мільйон снарядів Україні до терміну, що був обумовлений раніше, 1 березня 2024 року. До цього часу у країн ЄС набереться лише 600 тисяч боєприпасів.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат