USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 7 9 7 1 0 (+980)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Для вступу у фінальну стадію війни потрібно знищувати по п'ять тисяч окупантів на день, – Банкова

Для швидкої ліквідації окупантів Україні потрібні далекобійні ракети, танки та авіація
Розбита техніка росіян
Джерело: відкриті джерела
Росія нагромадила багато живої сили, яку українським військовим треба максимально швидко ліквідувати. Для фіналізації війни ЗСУ необхідно знищувати по п'ять тисяч російських окупантів на день. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону.

"Справді, Росія накопичила багато живої сили, яку нам, на жаль, треба максимально швидко знищувати. Тобто нам на день треба робити не по 1000 "похоронок" для Росії, а по 2500, 3000, а краще – 5000. Тільки це може почати фіналізувати цю війну. Тільки знищення, знищення та знищення", – зазначив він.

При цьому наголосив, що для швидкої ліквідації окупантів Україні потрібні далекобійні ракети, танки та авіація.

"Це ті три інструменти, які на даному етапі нам вкрай необхідні. Також нам потрібні снаряди калібру 155 мм, нам потрібні ракети для ППО. І про це також говоритимуть на "Рамштайні", – додав радник Офісу президента.

Втрати Росії за 11 місяців війни

3 лютого стало відомо, що кількість росіян, вбитих та поранених під час повномасштабного вторгнення до України, наближається до 200 тисяч осіб, що є яскравим свідченням того, наскільки погано пройшло вторгнення президента Володимира Путіна. Про це пише The New York Times, посилаючись на слова американських та "інших західних офіційних осіб".

Особливо багато втрат приносить штурм росіянами Бахмута на Донеччині, який продовжується вже не один місяць.

"Оскільки Москва відчайдушно потребує великої перемоги на полі бою і розглядає Бахмут як ключ до захоплення всього східного Донбасу, російські військові відправили погано навчених новобранців та колишніх ув'язнених на передову, просто на шляху українських артилерійських обстрілів та кулеметів. В результаті, за словами американських офіційних осіб, щодня гинуть або зазнають поранень сотні солдатів", – пише видання. 

При цьому аналітики зазначають, що загибель сотень людей навряд чи стане стримуючим фактором для Путіна.

"Він не має політичної опозиції вдома, і він представив війну як боротьбу, з якою країна зіткнулася під час Другої світової війни, коли загинуло понад вісім мільйонів радянських солдатів. Офіційні особи США заявили, що, на їхню думку, пан Путін може понести сотні тисяч жертв в Україні, хоча вищі цифри можуть скоротити його політичну підтримку", – додає ЗМІ. 

За даними NYT, на двох зустрічах минулого місяця між високопоставленими військовими та оборонними чиновниками з НАТО та країн-партнерів офіційні особи заявили, що бойові дії на Донбасі перетворилися, за словами одного з них, на м'ясорубку.

Наприкінці січня міністр оборони Норвегії Ейрік Крістофферсен зазначав, що, за оцінками, Росія втратила 180 тисяч убитими та пораненими, тоді як Україна втратила 100 тисяч убитих та поранених під час бойових дій.

Хоча він наголосив у коментарі для видання, що "існує велика невизначеність щодо цих цифр, оскільки ніхто зараз не може дати хорошого огляду. Вони можуть бути як нижчими, так і вищими".

Цифри для України та Росії є оцінками, заснованими на супутникових знімках, перехопленнях повідомлень, повідомленнях у соціальних мережах та місцевих ЗМІ, а також офіційних повідомленнях обох урядів. Встановити точні цифри надзвичайно складно, і оцінки відрізняються навіть усередині уряду США.

Раніше

У Генштабі України зазначали, що на кінець 2022 року війська РФ вже втратили в Україні більше військової техніки та озброєння, ніж їхнє угруповання мало на момент повномасштабного вторгнення 24 лютого. 

Станом на 3 лютого, за даними Генштабу, Росія втратила в Україні 129 870 військових вбитими. 

Читайте також:
У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення
Окупанти нарощують військову присутність поблизу кордону із Сумською областю, - Генштаб Окупанти нарощують військову присутність поблизу кордону із Сумською областю, - Генштаб
Байден схвалив передачу допомоги Україні на 400 млн доларів. Оновлено Байден схвалив передачу допомоги Україні на 400 млн доларів. Оновлено
Активізація ворожих військ на Харківщині – це ворожа ІПСО, - ОСУВ Активізація ворожих військ на Харківщині – це ворожа ІПСО, - ОСУВ "Хортиця"