USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Росія розпадеться або стане неспроможною державою, – Financial Times

46% опитуваних вважають, що крах або розпад РФ може відбутися в найближчі 10 років
крах Росії
Джерело: відкриті джерела

Вторгнення в Україну 11 місяців тому значно послабило Росію. Велику роль відіграли санкції та експортний контроль. Це призводить до падіння виробничого потенціалу країни, що відкидає її на десятиліття назад. Про це свідчить опитування The Atlantic Council (Атлантичної ради), передає Financial Times.

Зі 167 експертів, яких опитала Атлантична рада, 46% заявили, що крах або розпад Росії може відбутися в найближчі 10 років. 40% експертів вказали на РФ як на державу, яка розпадеться через низку причин, зокрема "революцію, громадянську війну чи політичну дезінтеграцію".

Видання зазначає, російський диктатор Володимир Путін почав публічно визнавати, що Москва стикається з невдачами в Україні і що війна триватиме довго.

"Україна чітко наголошує можливість внутрішніх проблем для Росії та ймовірність того, що сама війна може мати наслідки бумеранга не лише для її керівництва, а й для країни в цілому", – сказав заступник директора з прогнозування Atlantic Council Пітер Енгельке.

Крім того, більшість опитаних експертів не вірять, що РФ і НАТО безпосередньо вступатимуть у військовий конфлікт протягом наступного десятиліття.

Також 58% експертів вважають, що ядерну зброю не будуть використовувати протягом наступних 10 років. Майже 90% опитаних кажуть, що принаймні ще одна країна отримає ядерну зброю до 2033 року. 68% із них назвали Іран.

Окрім цього, 70% респондентів вважають, що в наступні 10 років Китай почне військовий наступ на Тайвань.

Раніше глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас заявив: санкції Євросоюзу призвели до втрати економіки Росії здатності до модернізації. Крім того, обмеження вплинули і на політичні можливості Кремля.

А британські урядовці вважають, Путін, розпочавши війну в Україні, послабив російську економіку та Збройні сили настільки, що країні може знадобитися до 30 років, щоб вийти на рівень лютого 2022 року. 

Читайте також:
Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, - Павлюк Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, - Павлюк
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії