USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

В ISW назвали напрямок, з якого Росія може почати наступ у найближчі місяці

Скоріше за все, це розпочнеться з Луганської області
Війна_1
Війна
Джерело: відкриті джерела

Росія на сьогоднішній день створює умови для наступу, який неминуче відбудеться. Ймовірно, він розпочнеться в Луганській області, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У звіті наводиться заява генсека НАТО Єнса Столтенберга від 30 січня про те, що немає жодних ознак того, що Кремль готується до переговорів про мир і що все вказує на протилежне.

За його словами, Росія може мобілізувати до 200 тисяч військовослужбовців. Крім того, Москва продовжує активно закуповувати зброю та боєприпаси за рахунок збільшення внутрішнього виробництва і партнерства з такими авторитарними державами, як Іран та Північна Корея.

Також у звіті наводяться слова голови Ради резервістів Збройних сил України Івана Тимочка. Він сказав, що російські війська посилюють своє угруповання на Донбасі в рамках очікуваного наступу, і зазначив, що окупантам необхідно буде розпочати його через посилення внутрішнього тиску для перемоги.

"Заяви Столтенберга та Тимочка підтверджують попередній прогноз ISW про те, що російські війська створюють умови для початку наступу, ймовірно, в Луганській області в найближчі місяці", – пишуть аналітики.

Крім того, у звіті також наводяться заяви російських військових блогерів, які стверджують, що "російські війська ще не задіяли елементи, необхідні для рішучого наступу".

Раніше в ISW зазначали, що Путін готує новий наступ на Україну, який може розпочатися у лютому–березні 2023 року. Про ймовірний наступ повідомляв секретар РНБО Олексій Данілов. За його словами, першою ознакою цього є реалізація активних інформаційних заходів, спрямованих на залякування громадян. 

Читайте також:
Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе
Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні в форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні в форматі застосунку: Як він працюватиме
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства