USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Росія готується до нового наступу: Данілов вказав на першу ознаку

Київ залишається головною мрією "путінських фантазій"
окупанти
Джерело: відкриті джерела
Російська Федерація готується до нового наступу, першою ознакою якого є реалізація активних інформаційних заходів, спрямованих на залякування громадян. Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив "Українській правді".

На переконання Данілова, керівництво Росії не відмовилося від максималістських цілей – знищити Україну. 

"Москва бажає під корінь знищувати саму Україну як історичне явище – мову, історію, культуру, носіїв української ідентичності. Тотальний і абсолютний геноцид. Тотальна війна на знищення. Кремль знає: в іншому випадку зникне сама Росія як недобитий пережиток тиранії минулого, країна зла і насильства. Для досягнення своєї мети Путін хоче завдати Україні військової поразки, стратегічної за характером і наслідками", – зазначив секретар Ради нацбезпеки і оборони.

За його словами, "новоспечені Жукови в особі Герасимова" концентрують ресурси, підтягують резерви, відновлюють боєздатність і шукають найвразливіші ділянки українського фронту. Данілов уточнив, що завдання максимум для російських військових – здійснення прориву на оперативних напрямках: південь, завершення окупації Донецької і Луганської областей, Київ, який залишається головною мрією "путінських фантазій", а також переривання ланцюжків постачання зброї. 

"Росія готується до наступу, першою ознакою якого, згідно зі сталою тактикою, є реалізація активних інформаційних заходів. Перед тим, як починають стріляти танки, в хід ідуть отруйні інформаційні гази, які складаються з брехні, маніпуляцій, фейків і дезінформації, активізації агентів інформаційного фронту", – додав секретар РНБО.

Данілов попередив: якщо хтось почне розповідати про незліченну кількість супернавчених та до зубів озброєних мобілізованих, надсучасну російську військову техніку, останнє покоління ракет, які зметуть центри ухвалення рішень, новітні розробки, армію безпілотників та про те, що "Путін починає воювати по-справжньому", тому в української армії немає жодних шансів, – це працює ворог через різні анонімні канали та своїх агентів впливу.

Що було раніше

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністр оборони Олексій Резніков у спільній заяві повідомили, що Росія ще зберігає значну перевагу у кількості військ, озброєнь та військової техніки. Російські війська продовжують наступальні дії на сході України. Спроба реваншу РФ за її невдачі у війні проти України, зокрема й загроза нового повномасштабного наступу російських сил є дуже реальною. 

"Ми вітаємо сміливе і дуже своєчасне рішення Великої Британії щодо передачі Україні першого ескадрону танків Challenger 2. Але цього недостатньо для досягнення оперативних цілей. Тому ми звертаємося до держав, які мають на озброєнні танки Leopard 2, зокрема Греції, Данії, Іспанії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Португалії, Туреччини, Фінляндії, Швеції. Ми гарантуємо, що ми використовуватимемо цю зброю відповідально і винятково для захисту територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах", – йдеться в заяві.

Міністри вирішили звернутись до всіх держав-партнерів, які вже надавали військову допомогу або планують її надати, із закликом суттєво посилити свій практичний внесок у зміцнення здатності України захищатися, вивести цю допомогу на якісно новий рівень.

"Однією з особливо гострих та найбільш невідкладних потреб Збройних сил України сьогодні є покращення їхньої забезпеченості сучасною броньовою технікою та посилення їхніх вогневих та маневрених спроможностей за допомогою танків західних зразків", – кажуть вони.

Як зазначають очільники МЗС та Міністерства оборони, вони вітають сміливе і дуже своєчасне рішення Великої Британії щодо передачі Україні першого ескадрону танків Challenger 2.

"Ми звертаємося до всіх цих та інших держав, які мають відповідні можливості, із закликом приєднатися до ініціативи створення міжнародної танкової коаліції на підтримку України та зробити свої практичні внески до цієї ініціативи", – наголошують міністри.

Читайте також:
Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину