USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Росія буде застосовувати нову тактику обстрілів України, – ГУР

Буде комбінування різних типів ракет і дронів
Ракети

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Росія фактично вичерпала свої запаси ракет, тому військове керівництво буде намагатись застосовувати нові підходи, комбінуючи різні типи ракет і дронів. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький.

За його словами, це необхідно, щоб підтримувати темп завдання ударів по наших цивільних інфраструктурних об'єктах.

"Вони зараз будуть намагатися застосувати нові підходи. Якщо їм не вистачить ракет на масовий наліт, то будуть комбінувати і високоточні ракети, і Х-22, і С-300 – особливо в прифронтових районах, і дрони-камікадзе. Ви ж бачите, як два дні поспіль росіяни їх активно використовували. Зараз вони готують ракети для наступного масованого удару", – зазначив він.

При цьому додав, що Росія може завдати нового масованого удару по Україні раніше 9–10 січня, оскільки на підготовку потрібно десь до двох тижнів.

"Масовані обстріли почалися 10–11 жовтня. Потім було щотижня, потім був інтервал у два тижні. Підготовка – це складний процес, – пояснив він. – Це вибір цілей, проведення розвідки, дорозвідки, це підготовка ракет, екіпажів, літаків, які будуть здійснювати удар, та інші питання, що пов'язані з координацією. Адже застосовуються ще безпілотники для ведення розвідки, бойові літаки-носії. А після завдання ударів знову потрібно провести дорозвідку, уточнити, які результати тощо. Тому тиждень-два – це середній інтервал між використанням ракетного озброєння. Статистика говорить про це", – зазначив він.

В той же час представник ГУР не виключив, що новий масований обстріл може відбутися навіть раніше 9–10 січня.

"Це залежатиме від того, скільки вони будуть застосовувати ракет, скільки на сьогодні в них готові. Ми бачимо, що зараз авіація тренується, перелітає з одного аеродрому на інший, є тренування екіпажів з завданням ударів за минулу добу. Так що йде процес підготовки до наступного обстрілу", - наголосив він, додавши, що ще багато буде залежати від погоди.

"Зараз якраз нормальна погода саме для застосування більш високоточного озброєння. "Шахеди" зараз, як правило, працюють у темну пору, а ракетне озброєння може застосовуватися впродовж доби. І зараз погода, принаймні в Києві, відповідна", – резюмував Скібіцький.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що російські війська можуть виступити на Харків та Рівне, коли замерзне земля.

Читайте також:
МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова  Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова