USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

ЗСУ нарощують протиповітряну оборону Києва

Мобільна вогнева група може знищувати крилаті ракети та інші повітряні цілі
ППО Києва_6
Джерело: Олександр Павлюк

Підрозділи Угруповання сил та засобів оборони Києва повідомили про створення спеціальних мобільних груп для посилення захисту повітряного простору області та протидії іранським дронам-камікадзе Shahed-136.

Як зазначив заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ, військові готові протидіяти повітряним атакам ворога: вони озброєні великокаліберними кулеметами та оснащені тепловізійними прицілами, а також іншими приладами виявлення цілей та лазерного цілевказання.

Також він повідомив, що "полювати" за іранськими дронами ЗСУ будуть на легкових автомобілях підвищеної прохідності. Розташування мобільних груп передбачене за спеціальним алгоритмом, який дозволить вчасно та швидко переміщатися від однієї цілі до іншої.

Окрім ліквідації дронів мобільна вогнева група також здатна знищувати крилаті ракети та інші повітряні цілі.

Що було раніше 

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов повідомляв, що в області встановлять акустичні датчики, які допоможуть виявляти російські ракети та дрони для захисту критичної інфраструктури. 

За його словами, у той час, коли ракети чи дрони рухаються на низьких висотах, що складно для радіолокаційного виявлення, багато інформації про ці цілі надходить від жителів. Така інформація від людей є важливою для аналізу військовими, щоб вжити відповідних заходів. А встановлення таких датчиків зможе захистити не лише критичну інфраструктуру чи підстанції, які постійно обстрілюють росіяни, а й інші об’єкти, на які будуть націлені удари.

"Було ухвалене рішення по можливості для захисту об’єктів критичної інфраструктури обладнати відповідними датчиками, які будуть у змозі збирати акустичну інформацію і своєчасно передавати для реагування підрозділами Протиповітряної оборони. Це датчики додаткового збору інформації, які дозволять ППО отримувати інформацію не тільки з радарів, лінії 102, а і, наприклад, у тих місцях, де немає людей. Тому якщо інформація буде передана завчасно, це дозволить військовим збити дрон чи ракету", – зазначив Нєбитов.

Сили української Протиповітряної оборони з вересня по грудень 2022 збили понад 420 російських ракет, випущених по критичній інфраструктурі України, а також 430 дронів-камікадзе.

Читайте також:
Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади "Рубіж" Андрієм Крищенком
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну
Україна вперше від початку війни збила в повітрі російський стратегічний бомбардувальник. Чому це серйозний успіх? Україна вперше від початку війни збила в повітрі російський стратегічний бомбардувальник. Чому це серйозний успіх?
Російські генерали родом із України воюють проти своїх родичів та навіть неповнолітніх дітей Російські генерали родом із України воюють проти своїх родичів та навіть неповнолітніх дітей