USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Родина української журналістки Кувшинової, яка загинула у 2022 році, судитиметься з Fox News

Батько Олександри вважає, що його доньку безпідставно наразили на небезпеку
Олександра Кувшинова
Олександра Кувшинова
Джерело: відкриті джерела

Родина 24-річної української фіксерки та журналістки Олександри Кувшинової, яка загинула під Києвом у березні 2022 року під час підготовки репортажу про війну в Україні, подала позов проти американської телекомпанії Fox News. Про це повідомляє Business insider.

Зазначається, що позов до Верховного суду штату Нью-Йорк подали батьки Кувшинової та Шейн Томсон, радник з питань безпеки SEPAR, британської охоронної агенції, яка на той час працювала за контрактом з Fox News.

"У позові телекомпація звинувачується в недбалості, оскільки відправила команду, що працювала за контрактом з телекомпанією, в зону бойових дій, попри численні попередження місцевих чиновників та консультанта з питань безпеки, який рекомендував не робити цього", - йдеться у матеріалі.

Батько Олександри вважає, що донька була безпідставно піддана небезпеці.

"Я не розумію, як було прийнято рішення для Fox News їхати туди, де було небезпечно, де існувала реальна загроза. Там було так страшно. Чому вони там опинилися?" - розповідав батько Олександри Андрій Кувшинов у 2022 році для Business Insider.

Також сім'я Кувшинової звинувачує Fox News та її кореспондента Бенджаміна Холла, який того дня зазнав важких поранень, у спотворенні обставин загибелі журналістки.

Під час зйомки репортажу його було серйозно поранено. За рік після загибелі української журналістки Холл опублікував свою книгу "Врятований", в якій розповів про свою поїздку до зони бойових дій в Україні. В позові родина Кувшинової запевняє, що в книзі є "неправдива інформація" про смерть журналістки. 

"Справжні обставини смерті Саші, які суперечать офіційним заявам Fox News, Бена Холла і видавництва Harper Collins, були виявлені в результаті розслідування, проведеного їхніми адвокатами майже через два роки. Нова інформація і нові протиріччя продовжують з'являтися і донині", - йдеться в позові.

Окрім Кувшинової, 14 березня 2022 року загинули ще кілька людей, серед яких оператор Fox News з багаторічним стажем П'єр Закжевські.

Своєю чергою у Fox News опублікували заяву, в якій вказали, що продовжують оплакувати загибель Олексадри Кувшинової та П'єра Закжевського, але будуть "з повагою захищатися від неправдивих тверджень в рамках цього позову".

Раніше ми повідомляли, що понад 100 українських та іноземних журналістів, акредитованих в Україні, постраждали від російської агресії за два роки повномасштабної війни в Україні. Зазначалося, що 11 журналістів загинули під час роботи.

Читайте також:
Родичі українських екснардепів, суддів та прокурорів володіють нерухомістю у Дубаї на понад 30 млн доларів Родичі українських екснардепів, суддів та прокурорів володіють нерухомістю у Дубаї на понад 30 млн доларів
Журналістів повертають до парламенту, однак працювати в Раді зможуть не всі Журналістів повертають до парламенту, однак працювати в Раді зможуть не всі
На фронті загинув український журналіст Андрій Топчій На фронті загинув український журналіст Андрій Топчій
Малюк відсторонив керівника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка на час перевірки після розслідування Малюк відсторонив керівника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка на час перевірки після розслідування "Слідства.Інфо"