USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

Різдвяне перемир'я, якого не було: Все про терор РФ на свята

Рсійська армія під час "перемир'я" обстрілювала українські міста забороненою зброєю
війна
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Російське керівництво вкотре довело – їхнім словам довіряти не можна. Напередодні різдвяних свят президент РФ Володимир Путін оголосив про так зване "перемир'я" – припинення вогню мало б діяти з 12:00 6 січня до 23:59 7 січня. Натомість російська армія не лише не дотрималась своїх же обіцянок, але й обстрілювала українські міста з забороненої зброї.

Розповідаємо про різдвяний терор РФ.

Повітряна тривога

Загалом, за даними alerts, за час "перемир'я" повітряна тривога лунала близько 64-х разів: 17 разів 6 січня та 47 – 7 січня.

Карта повітряних тривог за 7 січня
Джерело: alerts

Обстріл енергетичних об'єктів

Російські окупанти обстріляли ще одну з теплових електростанцій 6 січня, на переддень Різдва.

"У Святвечір окупанти вкотре атакували одне з енергетичних підприємств ДТЕК "Енерго", що вже зазнавало терористичних обстрілів", – заявили в ДТЕК.

На щастя, люди не постраждали. Внаслідок атаки було пошкоджено обладнання ТЕС. Одразу після закінчення обстрілу енергетики почали оперативно ліквідовувати наслідки.

Зазначається, що це вже 25-й терористичний обстріл енергетичних об'єктів ДТЕК.

Харківщина

У Харківській області 6 січня ворог обстрілював міста Куп'янськ та Вовчанськ, а також смт Дворічна. Внаслідок обстрілів пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди. На щастя, обійшлося без жертв та постраждалих, повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Очільник області додав, що також під ворожим вогнем були й села Красне, Стрілеча, Зарічне, Кислівка, Котлярівка та інші прикордонні населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів.

7 січня ворог завдав двох ракетних ударів по місту Мерефа Харківського району. Пошкоджений об'єкт цивільної промисловості. На жаль, загинув 50-річний мирний мешканець.

Крім того, протягом доби ворог обстрілював село Стариця Чугуївського району та смт Дворічна – Куп'янського. У Дворічній під ворожий обстріл потрапив приватний житловий будинок та будівля підрозділу ДСНС. Також були пошкоджені дві автоцистерни та оперативний автомобіль пожежників.

Дніпропетровщина

Російські окупаційні війська в ніч проти 8 січня двічі обстріляли Дніпропетровську область.

"Сьогодні спокійної ночі не сталося… Російські окупаційні війська двічі спрямовували свою важку артилерію на Нікопольщину", – повідомив очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Під удар потрапили Червоногригорівська та Мирівська громади – туди прилетіли півтора десятка снарядів. Люди не постраждали. Представники ДСНС продовжують обстеження уражених територій – з’ясовують наслідки атак.

Запорізька область

А от у Запорізькій області за 6 січня російські війська обстріляли 16 населених пунктів. Окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Гуляйполе, Плавні, Кам’янське, Степове, Павлівка, Дорожнянка, Щербаки, Полтавка, Новоандріївка, Ольгівське, Малинівка, Лугівське, Цвіткове, Залізничне, Малі Щербаки, Степногірськ.

За інформацією обласної адміністрації, того дня надійшло 13 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів з боку військовослужбовців РФ.

Донеччина

6 січня під масивний обстріл потрапив Бахмут. Тоді унаслідок потужних мінометних атак по житлових кварталах загинули 66-річний чоловік і 61-річна жінка. Ще тринадцять осіб дістали мінно-вибухові травми та осколкові поранення.

Джерело: Донецька обласна прокуратура

Під час "різдвяного перемир'я" під обстрілами були й Краматорськ та Костянтинівка. У Краматорську внаслідок семи ракетних ударів постраждали будівлі освітнього закладу і промислового об'єкта, а також гаражний кооператив.

У Костянтинівці удар прийшовся на промислову зону.

Крім того, під ворожим вогнем опинилися Курахове та смт Курахівка. У Кураховому пошкоджено тепломережі, у Курахівці – три приватні будинки, у Вовчанці – господарчі приміщення, в Острівському – два будинки. Протягом ночі тривали артобстріли Мар'їнки, а на ранок обстрілу з "Градів" зазнала Авдіївка.

На Горлівському напрямку одна людина загинула. Також одна людина поранена у Соледарі. 

На Лисичанському напрямку близько 20 обстрілів зафіксовано у Торському і Зарічному Лиманської громади – без постраждалих, обсяги руйнувань встановлюються.

Кореспондент Reuters із-під міста Кремінна Луганської області повідомив, що 6 січня артилерійські дуелі російських і українських військ не припинялися.

"Становище сьогодні точно таке саме, як учора, позавчора, минулого тижня і минулого місяця. Немає сенсу розмовляти з ними (з російською стороною), вірити їхнім обіцянкам, наказам і указам", – сказав Reuters український військовий.

Херсонщина 

За 6 січня російські окупанти 39 разів обстріляли територію Херсонщини. Мирні населені пункти області атакували з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків. Тоді, за даними очільника Херсонської ОВА Ярослава Янушевича, через російські обстріли загинула одна людина – рятувальник, сім мешканців Херсонщини дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Постраждав того дня і Херсон. Місто накривали вогнем дев'ять разів – під ударом ворожої армії були житлові квартали міста. Снаряди влучили у приватні та багатоквартирні будинки, у підрозділ пожежно-рятувальної частини.

Завершилось російське "перемир'я" ось такими запальними реактивними снарядами на Херсонщині.

Читайте також:
Ворог залишається активним: Плетенчук розповів про стратегію росіян на Херсонському напрямку Ворог залишається активним: Плетенчук розповів про стратегію росіян на Херсонському напрямку
У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України