USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Ворог залишається активним: Плетенчук розповів про стратегію росіян на Херсонському напрямку

Наразі окупанти намагаються утримати свої позиції і продовжують завдавати ударів по правобережжі Херсонщини
Кринки на Херсонщині
Село Кринки на Херсонщині
Джерело: відкриті джерела

Сили оборони не бачать різких змін у становищі чи складі противника на Херсонському напрямку. Однак росіяни залишаються активними. Про це в ефірі UWN розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

"До речі, за стратегією ми не бачимо різких змін положень або в складі сил противника на нашому напрямку, але тим не менш він активний. Однак ми не бачимо ознак формування наступального угруповання", – сказав він.

Плетенчук пояснив, що Херсонський напрямок не є пріоритетом для ворога, оскільки там є серйозна перепона – річка Дніпро, яка створює перешкоди для перекидання військ, особливо непомітно.

"Тому в принципі вони залишаються на тих локаціях, утримуючи, в принципі, свої позиції. Але обстрілюють вони при цьому завжди населені пункти вздовж правого берега, і сам Херсон так само потерпає від обстрілів", – додав речник.

Новини за темою: Окупанти здобули незначні тактичні переваги поблизу Авдіївки

Успіхи ЗСУ

Як відомо, кілька днів тому ЗСУ звільнили острів Нестрига в Херсонській області. Про звільнення території розповів головнокомандувач Олександр Сирський.

Острів входить до дельти Дніпра й тривалий час лишався сірою зоною. А повернення Україною контролю над островом Нестрига в Херсонській області має істотно підвищити якість контрдиверсійних заходів ЗСУ, сказав Плетенчук в ефірі hromadske.radio.

Нестрига є останнім у групі невеликих островів, за яким іде гирло річки.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону