USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

РФ від початку повномасштабного вторгнення в Україну знищила 195 медзакладів, – МОЗ

Ще 1523 об'єкти окупанти пошкодили
Розбомблена лікарня
Розбомблена лікарня у Волновасі
Джерело: відкриті джерела

Російські окупанти за майже два роки повномасштабної війни знищили в Україні 195 медичних закладів, ще 1523 об'єкти пошкодили. Про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

"Російська армія вже майже два роки системно обстрілює та бомбардує мирні міста, атакує цивільну інфраструктуру України, в тому числі медичну, а саме: лікарні, амбулаторії, поліклініки тощо. Унаслідок ворожих обстрілів найбільших втрат зазнали медичні заклади Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини, Чернігівщини, Дніпровщини, Херсонщини та Запоріжжя", – йдеться у дописі.

Також від початку війни російська армія пошкодила 103 автомобілі екстреної медичної допомоги, знищила 258 автомобілів та захопила 125 автомобілів швидкої.

Новини за темою: На українських лікарнях встановлять сонячні панелі, – МОЗ

На сьогодні Україні вдалося повністю відновити 502 об'єкти медустанов, ще 362 – відбудовані частково або перебувають у процесі відновлення.

Раніше в МОЗ повідомляли про понад 1,4 тис. медзакладів, які Росія пошкодила або зруйнувала з початку повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, що Європейський Союз виділяє Україні понад 4,6 млн євро на проєкти у сфері охорони здоров’я в межах програми EU4Health. 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат