USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

На українських лікарнях встановлять сонячні панелі, – МОЗ

Пріоритет надаватиметься тим регіонам, які були найбільш вразливими до відключень електроенергії
сонячні панелі
Джерело: Міністерство охорони здоров'я України

Міністерство оборони України спільно з Міністерство енергетики України розпочинають проєкт щодо встановлення сонячних панелей на закладах охорони здоров’я. Про це інформує пресслужба МОЗ.

"Проєкт "Промінь надії" реалізовуватиметься коштами міжнародних партнерів та дозволить українським лікарням залишатися більш стійкими в умовах енергетичного тероризму росіян", – йдеться в повідомленні.

Наразі визначається перелік об’єктів, на яких будуть встановлені сонячні панелі. Пріоритет надаватиметься тим регіонам, які були найбільш вразливими до відключень електроенергії або ж постраждали від бойових дій.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, під час встановлення сонячних панелей відбуватиметься також суттєва модернізація медичного закладу.

Кожна така сонячна електростанція дозволить лікарням економити до 70% витрат на енергоресурси та допоможе частково забезпечити роботу медзакладу під час аварійних відключень. Також сонячні електростанції будуть доповнені установками для зберігання енергії, які дозволять забезпечити енергоживлення лікарень щонайменше на чотири години.

Пілотний проєкт зі встановлення сонячних панелей вже реалізовано в амбулаторії у селі Горенка, що на Київщині. Сонячні панелі потужністю 12 кВт покривають до 60% потреб медзакладу в електроенергії.

Читайте також:
"Укренерго" анонсувало відключення світла для промислових споживачів
В Україні деякі безкоштовні медичні послуги можуть стати платними В Україні деякі безкоштовні медичні послуги можуть стати платними
Україна внаслідок обстрілів РФ за місяць втратила 7 ГВт енергогенерації – це гігантський обсяг, – Галущенко Україна внаслідок обстрілів РФ за місяць втратила 7 ГВт енергогенерації – це гігантський обсяг, – Галущенко
Паперові рахунки за світло зберігати не треба: В YASNO розвіяли міф Паперові рахунки за світло зберігати не треба: В YASNO розвіяли міф