USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

РФ планує захопити аеропорт у Кишиневі для перекидання військ: Що про це відомо

Відомо про декілька сценаріїв дестабілізації, які є в країни-агресора
Дорин Речан
Джерело: Point.md

Росія планує захопити аеропорт у Кишиневі та перекинути туди своїх військових. Про це повідомив прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан, передає Moldova1.

"Існує кілька сценаріїв дестабілізації. Вони включають кілька елементів, у тому числі й ті, про які ви згадали, цитуючи слова президента України Володимира Зеленського", – заявив глава уряду Молдови.

Зеленський повідомляв, що росіяни давно планували силою змінити керівництво Молдови. Проте Молдова та РФ не мають спільного кордону, а перекидати своїх військових вони б могли лише до аеропорту у Кишиневі.

За його словами, молдавські органи готові протистояти таким викликам. При цьому наголосив, що його мета – забезпечити мир і стабільність у країні.

Новини за темою: Прикордонники Молдови вже вчетверте знайшли залишки російської ракети на своїй території

"Молдова виступає за мирне врегулювання придністровського конфлікту, і ми маємо узгодити наші цілі щодо миру та безпеки", – зазначив Речан.

Раніше

Новий прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан виступив за необхідність демілітаризації Придністров'я, а також видворення звідти всіх російських військових.

Читайте також:
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні
Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW