USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

РФ імовірно втратила елітну бригаду морської піхоти під Вугледаром

Тактичні невдачі Росії в районі Вугледару ще більше послабили віру російської ультранаціоналістичної спільноти в те, що сили Москви здатні розпочати рішучу наступальну операцію
ЗСУ
Джерело: відкриті джерела

Росія могла втратити всю елітну 155-ту бригаду морської піхоти при штурмі Вугледару, Донецької області. Про це повідомляє Politico.

"Під Вугледаром та Мар'їнкою Донецької області знищено велику кількість живої сили противника, зокрема командний склад", – повідомив начальник об'єднаного пресцентру Таврійського округу Сил оборони України Олексій Дмитрашковський. Крім того, за останній тиждень противник втратив близько 130 одиниць техніки, у тому числі 36 одиниць танків.

За словами Дмитрашковського, російські війська також втрачали від 150 до 300 морських піхотинців на день під Вугледаром.

Тактичні невдачі Росії в районі Вугледару, ймовірно, ще більше послабили віру російської ультранаціоналістичної спільноти в те, що сили Москви здатні розпочати рішучу наступальну операцію. Прокремлівські військові блогери оплакують величезні втрати та критикують російське командування за відправку елітних військ у лобові атаки.

Російська військова та націоналістична громадськість болісно зустріла поразку під Вугледаром. Нещодавні кадри невдалих нападів росіян під Вугледаром спонукали деяких російських військових блогерів закликати до публічних судів над високопоставленими офіцерами, оскільки вони продовжують повторювати одні й самі помилки.

Поразка відбулася лише через кілька днів після того, як міністр оборони Росії Сергій Шойгу повідомив про "успішний наступ під Вугледаром".

Читайте також:
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду
Обмін полоненими Обмін полоненими "всіх на всіх" можна провести до завершення війни, - Зеленський
"Обмежено придатних" більше не буде: Що робити, якшо ви маєте такий статус