USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

РФ, ймовірно, готується атакувати Авдіївський коксохімічний завод, – ISW

Російські війська продовжили наступ у районі Авдіївки напередодні, але підтверджених успіхів не досягли
Авдіїівський коксохімічний завод
Авдіїівський коксохімічний завод
Джерело: відкриті джерела

Український військовий спостерігач заявив, що російські сили перетнули залізничну колію поблизу Степового (3 км на північ від Авдіївки, – ред.) і готуються атакувати з цих щойно захоплених позицій Авдіївський коксохімічний завод на півночі міста. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, російський медіаагрегатор писав, що 1 листопада російські війська підійшли до Авдіївського коксохімічного заводу.

"Російський військовий блогер сказав, що російські війська завдали комбінованих ракетно-повітряних ударів по Авдіївському коксохімічному заводу 1 листопада, але зазначив, що українська протиповітряна оборона заважає завдати потужних ударів по цьому району. 2 листопада російські війська продовжили наступ у районі Авдіївки, але підтверджених успіхів не досягли", – вказано у звіті.

Український військовий оглядач також додав, що російські війська розширюють контроль над позиціями поблизу Опитного (4 км на південь від Авдіївки, – ред.). А відомий російський військовий блогер стверджував, що окупаційні війська просунулися ближче до південно-західної околиці Авдіївки й до кілометра від Сєверного, хоча ISW не знайшов візуального підтвердження цих тверджень.

У районі Авдіївки 2 листопада українські сили не проводили заявлених або підтверджених контрударів.

Що кажуть у Генштабі ЗСУ?

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що українські війська продовжували стримувати наступ росіян біля Авдіївки та відбивали наступ окупантів поблизу Сєверного (6 км на захід від Авдіївки), Тоненького (8 км на захід від Авдіївки) та Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки).

Речник українського Таврійського угруповання військ полковник Олександр Штупун заявив, що російські війська атакують переважно невеликими групами піхоти.

При цьому зазначив, що темп бойових дій росіян під Авдіївкою знижується, тому що окупанти перегруповуються і потребують підкріплення.

Новини за темою: Окупанти при наступі на Авдіївку розраховували моментально пробити оборону ЗСУ, – експерт

Голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш уточнив, що російські війська зосереджують зусилля на північному фланзі Авдіївки та ведуть послідовні штурмові дії, попри сильні дощі в цьому районі.

Напередодні

Окупаційні війська РФ, ймовірно, готуються до нової хвилі атак у районі Авдіївки, попри свої великі втрати у техніці та живій силі. Про це поінформували аналітики Інституту вивчення війни у своєму звіті.

Загарбники готуються перейти до лобових атак під керівництвом піхоти після важкої артилерійської підготовки, щоб компенсувати тяжкі втрати техніки в Авдіївці у жовтні.

Пов'язаний із Кремлем російський блогер заявив про істотне уповільнення темпів атак окупантів на північ і південь від Авдіївки. У цьому районі ворог завдає ударів по українських передових позиціях і ближніх тилах.

"Російські сили, можливо, проводять кампанію з перехоплення українських об'єктів у районі Авдіївки, але цей сильний вогонь, найімовірніше, є повітряною та артилерійською підготовкою до поля бою перед новою хвилею російських атак", – йдеться в повідомленні.

Також міністр оборони України Рустем Умєров розповів, скільки військових втратила РФ під час наступу на Авдіївку.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні