USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Окупанти при наступі на Авдіївку розраховували моментально пробити оборону ЗСУ, – експерт

Тактичний задум окупантів провалився
Авдіївка
Джерело: АрміяInform

Російським військам не вдалося захопити Авдіївку, оскільки вони розраховували швидко пробити оборону українських військових. Про це в ефірі UWN заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний простір" Олександр Коваленко.

Він зазначив, що окупанти не змогли "ідеально" спланувати операції на Авдіївському напрямку.

"Розрахунок робився виключно на пробивний елемент перших ешелонів ще 10 жовтня, який був найкраще укомплектований, де була найкраща штатна комплектація по підрозділах і який мав більшу підтримку з боку артилерії, з боку авіації, тобто 10–11 жовтня – це був саме той період, коли максимально використовувався ресурс, який був у окупантів в наявності", – розповів Коваленко.

За його словами, основний тактичний задум росіян полягав у досягненні успіху одразу на кількох напрямках.

"Основний тактичний задум окупантів полягав у тому, щоб досягти низки успіхів як в північному, так і в південному секторах, тобто перерізання залізниці – це вихід на Степове, з півдня – це вихід на Тоненьке. Отже, вони б за рахунок першого ешелону не тільки порвали б лінію оборони в глибину нашого плацдарму, але і також змогли б взяти під вогневий контроль трасу 0542, що значно ускладнило б наші можливості по матеріально-технічного забезпеченню Авдіївського гарнізону", – додав експерт.

Коваленко наголосив, що росіянам не вдався їх задум через провал планування і недостатній ресурс.

"Вони цього не змогли спромогтись, вони цього не зробили, тому що, по-перше, планування було не найкращим взагалі, а по-друге, недостатнім все ж таки був ресурс для прориву таких ліній оборони та такого укріпрайону. Так, вони знали, що Авдіївський укріпрайон він досить складний, але, як ми бачимо, вони все ж таки прорахувалися, вони недооцінили свої можливості по прориву", – резюмував аналітик.

Нагадаємо, ми писали, що окупанти під Авдіївкою втратили до 6,5 тисяч солдатів. Загалом росіяни під Авдіївкою тримають до 40 тисяч солдатів. Крім окупантів ЗСУ знищили на Авдіївському напрямку вже 100 танків та майже 250 одиниць іншої бронетехніки ворога.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW