USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Резніков: Україна від початку російського вторгнення отримала допомоги майже на 100 млрд доларів

Кошти були витрачені на озброєння та військову техніку
Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков

Джерело: Офіс Президента

Україна від початку російського вторгнення отримала від партнерів майже 100 мільярдів доларів допомоги. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков, повідомляє "Укрінформ".

Він зазначив, що ця сума ґрунтується на оцінці всіх пакетів допомоги.

"Якщо сьогодні розрахувати і оцінити всі пакети допомоги, я думаю, вже під 100 мільярдів доларів ми отримали за час повномасштабного вторгнення", – розповів глава оборонного відомства.

При цьому уточнив, що ці кошти були витрачені на озброєння та військову техніку.

"Ми отримали в грошах зброї і техніки різної, набоїв, снарядів, і пострілів, я думаю, під 100 мільярдів. Тільки від США – більш як 50 мільярдів, уже під 60 підходить. Якщо це помножити на курс гривні, ви побачите, скільки це трильйонів гривень", – додав міністр.

Переважна більшість бюджету Міноборони, передбачена Державним бюджетом України, за словами Резнікова, витрачається на грошове забезпечення військових і компенсації.

Нагадаємо, ми писали, що Світовий банк виділив Україні 232 млн доларів на екстрені ремонти житла, яке пошкоджено від російської агресії.

У червні цього року Європейський інвестиційний банк виділить 840 млн євро на реалізацію у 2023 році пріоритетних проєктів відновлення інфраструктури України.

У звіті ЄБРР йшлося про те, що п'ятирічний період післявоєнного відновлення України потребуватиме додаткових інвестицій у розмірі близько 50 мільярдів доларів на рік.

При цьому в травні 2023 року Україна отримала фінансування від Світового банку в розмірі 132 млн доларів. Кошти надані в рамках Угоди (проєкт програми "Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство") між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"