USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна отримає ще 232 млн доларів від Світового банку: Куди спрямують кошти

Це далеко не перший пакет коштів, який Світовий банк виділив для України за час повномасштабної агресії РФ
Світовий банк

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Світовий банк виділив Україні 232 млн доларів на екстрені ремонти житла, яке постраждало від російської агресії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства реінтеграції.

У межах проєкту "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" понад 100 тисяч українських родин зможуть отримати допомогу на ремонт житла, пошкодженого внаслідок повномасштабного вторгнення РФ.

Фінансування дасть змогу провести ремонт, зокрема, замінити вікна або полагодити дах. Загалом у рамках проєкту планують відремонтувати близько 98 тисяч будинків і 8 тисяч приміщень у п'яти регіонах.

За даними Світового банку, через війну в Україні постраждало близько 1,4 млн будинків, у яких проживає 3,5 млн осіб. Загальна вартість завданих збитків оцінюється в більш ніж 50 млрд доларів.

Допомога від інших банків

У червні цього року Європейський інвестиційний банк виділить 840 млн євро на реалізацію у 2023 році пріоритетних проєктів відновлення інфраструктури України.

У звіті ЄБРР йшлося про те, що п'ятирічний період післявоєнного відновлення України потребуватиме додаткових інвестицій у розмірі близько 50 мільярдів доларів на рік.

При цьому в травні 2023 року Україна отримала фінансування від Світового банку в розмірі 132 млн доларів. Кошти надані в рамках Угоди (проєкт програми "Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство") між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням