USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Україна отримала 132 млн доларів кредиту від Світового банку. На що підуть кошти

Позику надано на розвиток сільського господарства
Світовий банк

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Україна отримала фінансування від Світового банку в розмірі 132 млн доларів. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Позику надано в рамках Угоди (проєкт програми "Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство") між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

"Залучені кошти дозволять і надалі підтримувати фінансову стабільність України та відшкодувати пріоритетні видатки, зокрема у сільськогосподарському секторі, для покращення ситуації у харчовій промисловості та забезпеченні продовольчої безпеки України", – зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Новини за темою: В Україні за минулий рік зріс рівень бідності: Світовий банк озвучив цифри

Фінансування від Світового банку

Також в цьому місяці Світовий банк виділив Україні 189,32 млн євро. Ці кошти підуть на зарплати держслужбовцям та вчителям за лютий 2023 року.

Зазначено, що гроші, отримані на пільговій основі від Міжнародної асоціації розвитку, потрібно буде повернути упродовж 10 років із 4-річним пільговим періодом.

Раніше Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) через Світовий банк виділило Україні ще 1,25 мільярда доларів на потреби у сфері охорони здоровʼя, освіти та рятувальних служб.

Читайте також:
У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського
Через затримку допомоги Україна витратила 4 млрд доларів на зброю, що негативно вплинуло на бюджет, – Мінфін Через затримку допомоги Україна витратила 4 млрд доларів на зброю, що негативно вплинуло на бюджет, – Мінфін
МВФ дав прогноз щодо курсу долара в Україні найближчими роками: Через п'ять років може зрости до 54,1 гривні за долар МВФ дав прогноз щодо курсу долара в Україні найближчими роками: Через п'ять років може зрости до 54,1 гривні за долар
Україна – серед країн, де найменше бояться ядерної загрози, – дослідження Україна – серед країн, де найменше бояться ядерної загрози, – дослідження