USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Резніков може залишити посаду міністра оборони вже наступного тижня, – нардеп

Після відставки, за словами народного обранця, Резніков стане послом у Британії
Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков

Джерело: Офіс Президента

Міністр оборони України Олексій Резніков залишить свій пост і стане послом у Великій Британії. Водночас його місце в міністерстві може зайняти глава Фонду держмайна Рустем Умєров. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

"Отже, за моєю інформацією, Резніков залишить пост міністра оборони й згодом поїде послом у Велику Британію. Якщо не буде ще гучних скандалів до цього часу. Чутки про те, що там щось не так з агреманом, не підтверджено", – написав народний обранець.

На місце очільника Міноборони, ймовірно, буде запропонований глава Фонду держмайна Рустем Умєров.

Щодо того наскільки ця інформація точна, то Железняк відповів: "Сучасна кадрова політика вміє вражати, але вже вчора зранку про таку ротацію попередили посольства. Щонайменше деякі".

Очікується, що кадрові рішення відбудуться вже наступного тижня.

Інформацію про відставку Резнікова в коментарі "Українській правді" також підтвердили джерела в Кабміні. За їхніми словами, міністра буде відправлено у відставку вже найближчим часом.

Як відомо, чутки про відставку Резнікова набрали обертів після низки скандалів із держзакупівлями для армії.

Зокрема, у січні в мережі з'явилися публікації документів Міноборони, за якими відомство закуповувало продукти вдвічі-втричі вищі за ринкові. Унаслідок кількох розкритих злочинних схем деяких чиновників було звільнено, а кільком особам висунули обвинувачення і навіть обрали запобіжний захід у вигляді арешту.

Пізніше Олексій Резніков пообіцяв проведення внутрішньої перевірки та покарання винних і реформувати систему харчування в армії.

Також відомство оприлюднило додатки до договорів про вартість послуг з організації харчування ЗСУ, а також ціни на продукти в каталозі, які закуповують постачальники.

Крім того, повідомлялося, що правоохоронці оголосили підозру посадовцю Міністерства оборони України, оскільки вважають його причетним до розкрадання 5 млн гривень під час будівництва казарм для ЗСУ.

Вже в серпні журналісти з’ясували, що Міноборони восени 2022 року уклало контракт із турецькою фірмою Vector avia hava araçlari на поставку зимового одягу. Деталі – тут.

Читайте також:
Помилки у Помилки у "Резерв+": Відповіді на найпоширеніші питання від Міноборони
Відвідуваність застосунку Відвідуваність застосунку "Резерв+" в 50 разів більша, ніж ЦНАПів, – Міноборони
Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК
Додаток для військовозобов'язаних Додаток для військовозобов'язаних "Резерв+" з'явився в маркетплейсах і одразу зіткнувся з проблемами