USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Республіканка висунула Трампа на Нобелівську премію миру

Колишньому президенту США пропонують вручити премію за Ізраїльсько-еміратський мирний договір 2020 року
Дональд Трамп
Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

Представниця Республіканської партії Клаудія Тенні висунула колишнього президента Сполучених Штатів Дональда Трампа на Нобелівську премію миру, посилаючись на його "історичну" політику на Близькому Сході. Про це повідомляє The Independent.

Тенні у своїй заяві зазначила, що вирішила висунути колишнього президента за його роль в укладенні Авраамських угод, які формально нормалізували відносини між Об'єднаними Арабськими Еміратами, Бахрейном та Ізраїлем.

"Десятиліттями бюрократи, "професіонали" зовнішньої політики та міжнародні організації наполягали на тому, що додаткові мирні угоди на Близькому Сході неможливі без вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту", – сказала Тенні.

За словами політикині, Трамп довів протилежне.

"Для мене велика честь висунути кандидатуру колишнього президента Дональда Трампа, і я прагну, щоб він отримав визнання, на яке заслуговує", – наголосила вона.

У виданні додають, що в той час, як Угоди Авраама цитувалися як спосіб запровадження та зміцнення ізраїльсько-арабських зв’язків, історичні угоди також піддавалися критиці за те, що поки що вони не принесли значущих рішень для ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Попри критику зовнішньої політики Трампа, його кілька разів номінували на Нобелівську премію миру під час президентства. Проте виграти жодного разу не вдалося.

"Я б отримав Нобелівську премію за багато речей, якби вони її роздавали чесно, а вони цього не роблять", – скаржився Трамп на пресконференції в Нью-Йорку у 2019 році.

Нагадаємо, раніше Верховний суд Нью-Йорка зобов’язав експрезидента США Дональда Трампа сплатити газеті The New York Times майже 400 тис. доларів витрат, сплачених через його невдалий судовий позов.

У судовому позові на 100 млн доларів Трамп звинувачував газету та свою племінницю Мері Трамп у "підступній змові" з метою отримати його податкові дані.

Читайте також:
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів