USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Рада ЄС запровадила санкції через гібридні загрози РФ

Серед загроз Росії – втручання у вибори, саботаж критичної інфраструктури, поширення дезінформації, кібератаки та маніпуляція міграційними процесами
санкції

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Рада Європейського Союзу запровадила нові санкції проти дестабілізаційних дій Росії за кордоном. Обмеження дозволяють запроваджувати штрафні заходи проти осіб та організацій, які своїми діями підривають суверенітет і безпеку в ЄС. Про це повідомляє пресслужба Ради Євросоюзу.

Зазначається, що відповідне рішення ухвалено на основі пропозиції Верховного представника із закордонних справ Жозепа Борреля і є відповіддю на зростання кількості гібридних операцій Російської Федерації в Європі.

Новим рішенням ЄС отримує нові механізми, які будуть спрямовані на протидію гібридним загрозам, зокрема таким, як втручання у виборчі процеси, саботаж критичної інфраструктури, поширення дезінформації та здійснення кібератак. Крім того, йдеться про маніпуляції з питанням міграційних потоків, а також інших дестабілізаційних дій, які останнім часом посилилися на території Європейського Союзу.

"Згідно з новоствореною системою активи відповідних осіб будуть заморожені, а громадянам і компаніям Євросоюзу буде заборонено надавати їм кошти. Крім того, на фізичних осіб також поширюватиметься заборона на в’їзд, яка унеможливить їх в’їзд або транзит через територію ЄС", – вказано у рішенні Ради Європейського Союзу.

Місяць тому Рада Євросоюзу продовжила санкції проти осіб РФ, які причетні до підриву суверенітету і незалежності України. Обмеження діятимуть ще пів року, щонайменше до 15 березня 2025 року. 

Нещодавно Велика Британія ввела обмеження проти п'яти суден і двох організацій, пов'язаних із транспортуванням російського скрапленого природного газу, включно з проєктом "Арктик СПГ 2". Ці заходи спрямовані на скорочення фінансування, яке підтримує війну Росії проти України. 

Читайте також:
Зеленський вивів з-під санкцій більшість контрабандистів, - ЗМІ Зеленський вивів з-під санкцій більшість контрабандистів, - ЗМІ
В ЄС хочуть створити новий фонд військової допомоги Україні, щоб обійти вето Угорщини В ЄС хочуть створити новий фонд військової допомоги Україні, щоб обійти вето Угорщини
Рада ЄС погодила Україні допомогу на 35 млрд євро Рада ЄС погодила Україні допомогу на 35 млрд євро
Один із найбільших банків Сінгапуру ввів обмеження щодо РФ Один із найбільших банків Сінгапуру ввів обмеження щодо РФ