USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Рабіновича заочно відправили під варту у справі про держзраду

Наразі екснардеп переховується в Ізраїлі
Вадим Рабінович
Вадим Рабінович
Джерело: відкриті джерела

Співголову нині забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя" Вадима Рабіновича заочно відправили під варту. Ексдепутата підозрюють у державній зраді, повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

За клопотанням ДБР 1 серпня Печерський суд Києва обрав колишньому народному депутату Вадиму Рабіновичу запобіжний захід у вигляду тримання під вартою.

Правоохоронці повідомили про підозру в держзраді Рабіновичу 26 липня. За даними слідства, він розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн ЄС антиукраїнську пропагандистську інформацію.

Ця діяльність Рабіновича допомагала керівництву Росії досягати своїх військово-політичних цілей і забезпечувала РФ ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Новини за темою: Екснардепу Євгену Мураєву повідомили про підозру в держзраді

Тепер Рабіновичу може загрожувати до 15 років тюрми, але наразі підозрюваний переховується за кордоном. У березні минулого року, оголошуючи про призупинення дії ОПЗЖ, Рабінович казав, що перебуває в Ізраїлі.

Він запевняв, що поїхав туди "на офіційне запрошення парламенту Ізраїлю на зустріч із парламентарями". Та після хвороби й операції "не повністю працездатний".

У ДБР зазначили, що Рабіновичу повідомили про підозру шляхом скерування запиту про міжнародну допомогу до Ізраїлю. Тобто правоохоронці знають, що він перебуває на території саме цієї країни.

Нардепи-зрадники

Питання про позбавлення мандатів всіх колишніх представників "ОПЗЖ" порушується ледь не з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз більшість нардепів від забороненої партії не обмежені у парламентській діяльності, залишаються головами комітетів, їх членами та мають доступ до державної таємниці.

Втім, ще до початку повномасштабного вторгнення частина нардепів від "ОПЗЖ" виїхала за кордон – станом на 14 лютого таких було 12, повідомляла "Українська правда".

А ті, хто лишився, складають мандати та отримують підозри у держзраді.

Так, 29 січня народні депутати Наталія Королевська та її чоловік Юрій Солод, які входили до колишньої фракції "ОПЗЖ", написали заяви на складання мандатів народних депутатів.

6 лютого Рада достроково позбавила повноважень нардепа від "ОПЗЖ" Ігоря Абрамовича.

Колишній народний депутат України від забороненої нині партії "ОПЗЖ" Олег Волошин та Олександр Пономарьов вже отримали підозри про державну зраду.

А от лідера "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука, який був затриманий у квітні минулого року, обміняли на українських полонених з "Азовсталі".

Читайте також:
Топпосадовці часів Януковича Табачник і Ворона отримали заочні вироки від СБУ за держзраду Топпосадовці часів Януковича Табачник і Ворона отримали заочні вироки від СБУ за держзраду
Фінансував Росгвардію в Криму: Нардепу Шуфричу повідомлено про нову підозру Фінансував Росгвардію в Криму: Нардепу Шуфричу повідомлено про нову підозру
Ексдепутата-втікача від Ексдепутата-втікача від "ОПЗЖ" Рената Кузьміна судитимуть за держзраду
Шпигував за ЗСУ та планував теракт проти мирного населення Одеси взамін на винагороду стати нардепом Шпигував за ЗСУ та планував теракт проти мирного населення Одеси взамін на винагороду стати нардепом