USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Російський агент, який допомагав окупантам наступати на Покровськ, отримає довічне ув’язнення

Зрадником виявився працівник місцевого гірничого підприємства
зрадник
Затримання ворожого агента
Джерело: Telegram СБУ

На Донеччині затримали ще одного агента воєнної розвідки РФ, який шпигував за Силами оборони на найгарячішому напрямку фронту – Покровському, де тривають жорстокі бої. Про це повідомили в пресслужбі Служби безпеки України.

Зрадником виявився працівник місцевого гірничого підприємства, якого у липні цього року дистанційно завербувала російська спецслужба. Відтоді він розвідував геолокації штабів та укріплення районів українських військ у Покровську.

У пріоритеті були вогневі позиції важкої артилерії ЗСУ, що тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів. Ще зловмисник хотів виявити пункти базування підрозділів СБУ.

"Агент поводив себе як пересічний мешканець прифронтової громади, який їздив на роботу на місцеву шахту. Але під час таких поїздок він приховано фіксував розташування українських військ та позначав відповідні координати на гугл-картах", – розповідають українські спецслужби.

Через анонімний акаунт у популярному месенджері зрадник зв’язувався з російською спецслужбою. Потім, заплутуючи сліди, перейшов на комунікацію зі своїм куратором через заборонені соцмережі РФ.

Втім, контррозвідники СБУ вчасно викрили агента ще на початковому етапі його розвідактивності. Під час обшуків вилучили мобільний телефон та сім-карти, які фігурант періодично міняв для конспірації зв’язку з окупантами.

Нині фігуранту повідомили про підозру в держзраді. Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нещодавно Служба безпеки України затримала ще одного інформатора РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ поблизу Часового Яру на Донеччині.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід