USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ

Призначення відбулося ще 12 вересня
Андрій Деркач
Джерело: відкриті джерела

Колишній народний депутат України Андрій Деркач, якого обвинувачують у державній зраді, став сенатором від Астраханської області РФ. Про це пише російське видання "Медуза".

Указ про призначення 57-річного Деркача сенатором голова Астраханської області Ігор Бабушкін підписав ще 12 вересня, проте ЗМІ звернули увагу на це тільки в неділю.

Як відомо, Деркач був депутатом Верховної Ради з 1998 року. Після початку повномасштабного російського вторгнення він утік з України.

У червні 2022 року СБУ звинуватила Деркача в роботі на російську розвідку. Він також перебуває у списку санкцій США.

У 2023 році НАБУ і САП скерували до суду справу щодо Деркача в державній зраді та незаконному збагаченні. Зокрема на замовлення РФ він мав дискредитувати Україну на міжнародній арені, погіршувати дипломатичні відносини зі Сполученими Штатами та заважати інтеграції України до Євросоюзу і НАТО. Слідство встановило, що він отримав щонайменше 567 тисяч доларів від правоохоронних і розвідувальних органів Росії за підривну діяльність проти України.

Нагадаємо, народному депутату України Олександру Дубінському та ще чотирьом особам повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій у складі злочинної організації. 

За даними слідства, у 2016 році головне управління генштабу ЗС РФ створило злочинну організацію, до якої надалі увійшли два народних депутати України, працівник Генеральної прокуратури. Будучи її учасником, нардеп з позивним "Буратіно" здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь держави-агресора.

Читайте також:
Нардеп Одарченко, якого затримували за хабар у крипті, незаконно виїхав за кордон Нардеп Одарченко, якого затримували за хабар у крипті, незаконно виїхав за кордон
Російський Російський "кріт", який шпигував на оборонному заводі в Києві, отримав 15 років тюрми
Журналісти виявили у родичів деяких нардепів елітну нерухомість, куплену під час війни Журналісти виявили у родичів деяких нардепів елітну нерухомість, куплену під час війни
Загальні втрати України та РФ у війні сягнули мільйона осіб, – WSJ Загальні втрати України та РФ у війні сягнули мільйона осіб, – WSJ