USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Екснардепа від "ОПЗЖ" Волошина судитимуть за держзраду

Йому загрожує позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років
Олег Волошин
Джерело: відкриті джерела

Колишній народний депутат України від забороненої нині партії "ОПЗЖ" Олег Волошин постане перед судом за державну зраду. Правоохоронці завершили досудове розслідування, повідомили в пресслужбі ДБР.

Слідство встановило, що впродовж останніх років парламентарій, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, а також у численних інтерв’ю та ефірах на телебаченні розповсюджував пропагандистські наративи РФ та вів підривну діяльність проти України.

"Слова Волошина спотворювали дійсний стан справ у військово-політичному житті країни, у чутливих для людей соціальних питаннях тощо. Він фактично займався пропагандою, яка сприяла досягненню політичних цілей військово-політичного керівництва Російської Федерації відносно української держави", – зазначили в ДБР.

Цим нардеп шкодив суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

Окрім цього, Волошина обвинувачують у завданні умисних легких тілесних ушкоджень за побиття ветерана АТО влітку 2020 року.

Тож екснардепу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років.

Новини за темою: Рада позбавила мандатів Волошина, Королевську та Солода

Раніше

У вересні 2022 року Касаційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу партії "ОПЗЖ", таким чином діяльність політсили була остаточно заборонена в Україні. Рішення про заборону "ОПЗЖ", ухвалене в червні минулого року, було прийнято на підставі указу президента та рішення РНБО. Вони ґрунтувалися на доказах її деструктивної діяльності, зібраних у межах реагування СБУ на загрози національній безпеці.

Згодом стало відомо, що Олега Волошина, як і ще кількох депутатів від "ОПЗЖ", достроково позбавлять мандатів через наявність паспортів РФ. Ось тут детальніше.

Втім, Волошин сам написав заяву про складання депутатського мандату. А генеральний прокурор України повідомив про підозру у державній зраді народному депутату України від забороненої партії "ОПЗЖ" Волошину.

Читайте також:
Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві
Пообіцяли зробити Пообіцяли зробити "волонтерами" системи "Шлях" за 15 тис. доларів. У Львівській області викрили шахраїв
Розтратили понад 3,5 млн гривень Розтратили понад 3,5 млн гривень "бойових" виплат для військових. На Донеччині ДБР викрило учасників організованої групи
В Україні заблоковано YouTube-проєкт пропагандистки Панченко В Україні заблоковано YouTube-проєкт пропагандистки Панченко